Ble endelig gravid igjen etter ufrivillig abort: Så fikk paret et sjokk ved første skanningen

01/03/2022 13:07

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et amerikansk par fikk litt av en overraskelse da de skulle ta sin første skanning av en graviditet.

I midten av 2020 opplevde Odalis og Antonio Martinez i byen San Pablo, California i USA alle fremtidige foreldres verste mareritt.

Graviditeten endte i en ufrivillig abort og paret var åpenbart ødelagt.

I november 2020 ble derfor paret overlykkelige da de ifølge Ladbible fant ut at Odalis var gravid igjen. 

Etter noen uker fikk imidlertid de to 25-åringens fremtidige foreldre en stor overraskelse da de skulle på den første skanningen.

Her kunne jordmoren fortelle at de forventet ikke bare ett barn, men to, men at de faktisk ikke forventet tvillinger.

Dette høres kanskje rart ut, men paret fant faktisk ut at Odalis hadde utført en såkalt superfetasjon, som ifølge tvillinger.info er en prosess der to egg utskilles til forskjellige tider, og hun hadde derfor blitt gravid to ganger med fem dagers mellomrum.

Med dette utrolig sjeldne fenomenet er det derfor faktisk mulig å ha to "tvillinger" med to forskjellige menn, men i odalis og Antonios tilfelle skulle de begge være foreldre til begge barna, og de var derfor utrolig fornøyd med nyhetene.

Ifølge Ladbible sa moren at det var som et "mirakel" at hun plutselig hadde to døtre, som de valgte å kalle Lilo og Imelda Martinez-Atoyac.

Selv om søstrene teknisk sett ikke er tvillinger, selv om de ble født samme dag, har Odalis forklart at hun ofte beskriver dem som tvillinger fordi det er lettere å forklare og fordi de to søstrene er så like.

«Jeg sier bare at de er tvillinger, men etter å ha lest mange artikler, vet jeg at de teknisk sett ikke er tvillinger, men det er bare forvirrende for folk, så jeg sier bare til dem 'yeah, de er tvillinger', sa hun, og la til:

– De er teknisk sett ikke identiske, men alle tror de er det. De er definitivt like."

Hun har til og med forklart at noen ganger kan de selv finne det vanskelig å se forskjellen og si: "Noen ganger forvirrer jeg og mannen min [...] dem med hverandre. Antonio kan få barn i en time og si: 'Å, Lilo' dette og det, og så sier jeg: 'Du har Imelda,' og han kommer til å si, 'Hva?', og jeg bare ler [...]."

Babyene ble født 10. August 2021. Lilo ble født først og Imelda kom etter.

Bilder av de to søstrene kan sees her