Bønn til Justin Bieber: De drepte forloveden min - ikke syng for dem

22/11/2021 13:45

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Justin Bieber har blitt blandet inn i dramaet til den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som ble drept og parteret i 2018 etter å ha gått inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

USA og CIA er ikke i tvil. Den saudiske kronprins Mohammed bin Salman godkjente den kritiske journalistens død. Noe kronprinsen selv nekter for.

Men hva har Justin Bieber med dette å gjøre?

Planen er at den kanadiske verdensstjernen skal opptre i Saudi-Arabia 5. desember i forbindelse med landets Formel 1 Grand Prix, men nå får han en klar oppfordring om å holde seg unna.

En oppfordring som kommer fra kvinnen som var forlovet med Jamal Khashoggi, Hatice Cengiz.

Hatice Cengiz er forfatter og var forlovet med Jamal Khashoggi, de skulle gifte seg dagen etter han ble drept. Foto: Shutterstock.com

«Vær så snill, Justin Bieber, ikke syng for regimet som drepte min forlovede», skrev hun på Twitter.

I et brev publisert av Washington Post skriver hun direkte til sangstjernen.

«Dette er en unik mulighet til å sende et sterkt signal til omverdenen om at ditt navn og talent ikke kan brukes til å gjenopprette omdømmet til et regime som dreper kritikerne», skriver hun.

Hun holder ham også opp på en kommentar han kom med i fjor.

Her skrev Justin Bieber til sine tilhengere at han vil bruke plattformen sin til å minne folk om at «rasisme er ondt og en inngrodd del av kulturen».

Hatice Cengiz håper han nå vil bruke den samme plattformen for å støtte menneskerettighetene i Saudi-Arabia.

Justin Bieber har ennå ikke svart på Hatice Cengiz' brev.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.