Boris truer med tvangsvaccination i England

09/12/2021 09:11

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Boris Johnson har antydet at tvungen vaksinasjon kan bli en realitet.

Boris Johnson har i dag oppfordret Storbritannia til å bli tvangsvaksinert eller for at koronapasset skal bli mer utbredt dersom en «betydelig andel av befolkningen forblir uvaksinert».

Statsministeren kunne da kunngjøre at de hadde bestemt seg for å gjeninnføre anbefalingen om å jobbe hjemmefra, akkurat som det nå krever å ha på seg munnbind innendørs og vise koronapass for å få lov til å komme inn på nattklubber.

Tiltakene rulles selvsagt ut over hele England i et forsøk på å dempe spredningen av Omikron-varianten, som han sier det vil være behov for en «nasjonal samtale» om hvordan nasjonen skal leve med viruset.

Dette rapporteres av Daily Mail.  

Han tror ikke at de kan «fortsette å engasjere seg i ikke-farmasøytiske intervensjoner» i et hint om at tvungen vaksinasjon kan bli en realitet eller at restriksjoner kan rettes mot de uvaksinerte.

Imidlertid vil han først og fremst se om vaksinen er effektiv mot Omikron.

– Hvis vi ser at vaksinene er effektive mot Omikron, må vi ha en samling om hvordan vi skal håndtere det. Jeg tror ikke vi kan fortsette med ikke-farmasøytiske intervensjoner og begrense folks livsstil bare fordi dessverre har en betydelig andel av befolkningen ikke blitt vaksinert, sa han på dagens pressekonferanse.

«Jeg tror vi må finne ut hva vi kan gjøre for å beskytte dem som av en eller annen grunn ikke har blitt vaksinert.»

Han sier da at "det er svært sannsynlig å være en fase de vil komme til hvis og når du bestemmer deg for at boosteren er effektiv mot Omikron".