Brann fører til «bemerkelsesverdig» funn under Notre Dame-katedralen

17/03/2022 10:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Brannen ved Notre Dame-katedralen i Frankrike har, i tillegg til å ødelegge store deler av katedralen, nå også brakt med seg et "bemerkelsesverdig" funn.

I april 2019 brøt det ut brann i den historiske Notre Dame-katedralen i Frankrikes hovedstad.

Heldigvis ble mange religiøse gjenstander reddet, og flere uvurderlige gjenstander ble tilfeldigvis fjernet bare dager før brannen på grunn av en pågående renovering.

Brannen førte imidlertid til omfattende skader på den historiske bygningen, og det førte blant annet til at taket og spiret kollapset.

Nå har det imidlertid vist seg at den forferdelige ulykken også har ført til litt bra.

Allerede før brannen ble slukket, lovet landets president Emmanuel Macron at katedralen skulle gjenoppbygges, og nå har folket som jobber med å gjenoppbygge katedralen gjort et "bemerkelsesverdig" funn under katedralgulvet.

Det skriver Ladbible

Her er det funnet en kiste fra 1300-tallet, som antas å ha ligget under gulvet i minst 800 år, og som ikke var kjent før brannen.

I tillegg til kisten ble det også funnet flere andre små graver, et par utskårne hender og en byste av en ukjent mann med skjegg.

Kisten, som antas å inneholde kroppen til en embetsmann fra 1300-tallet, er imidlertid spesiell som den har blitt beskrevet av arkeologer som "fullstendig bevart".

«Du kan få et glimt av et stykke stoff, hår og til og med en pute med fjær oppå hodet [...]», sier hovedarkeologen ved utgravningen, Christophe Besnier, til The Sun, og legger til: 

"Det faktum at disse organiske elementene fortsatt er der inne [i kisten] betyr at kroppen er i en veldig god stand."

Frankrikes kulturdepartement har også omtalt funnet som «bemerkelsesverdig vitenskapelig kvalitet».