Byttet kjønn til mann og fikk brystene fjernet i 2015: Nå vil hun bli kvinne igjen

10/05/2022 12:16

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En transperson som har brukt seks år på å bli mann, planlegger å bli kvinne igjen.

27 år gamle Alia fra Michigan i USA kom ut som transkjønn i 2013 da hun var 18 år gammel.

Her endret hun sine pronomen til han/ham/hans i stedet for hun/henne/hennes, begynte å kle seg mer maskulint, og begynte sin lange reise mot å bli en mann.

«[...] Som 18-åring hoppet jeg ut, brukte maskuline pronomen og kledde meg maskulint,» forklarte Alia.

I 2015, i en alder av 20 år, endret Alia navnet sitt til Issa og begynte sin medisinske transformasjon, som inkluderte å ta testosteron og få brystene fjernet.

"Som 20-åring gjennomgikk jeg en medisinsk transformasjon der jeg begynte på hormoner og endret mitt offisielle navn i august 2015, og så hadde jeg en dobbel mastektomi i 2016," forklarte Alia.

Hvis du som leser lurer på hvorfor jeg fortsetter å referere til henne som 'Alia' og 'henne / hun', er det fordi Alia faktisk endrer kjønn igjen.

Den nå 27 år gamle Alia følte ikke at hennes nye identitet representerte hvem hun egentlig er, og etter lang tid med overveielse bestemte hun seg for å gå tilbake til å være kvinne.

I dag bruker hun begrepene hun/henne/hennes igjen, men bruker også dem / deres, som neuter folk ofte foretrekker.

"Jeg angrer ikke på min beslutning om å gjennomgå kirurgi eller ta hormoner. Det var en viktig tid i mitt liv [fylt med] selvoppdagelse som har gjort meg til den jeg er i dag," forklarte Alia.

«Familien min var nøytral med sine meninger. De visste at jeg var sterk nok til å utsette meg selv for denne ukjente reisen igjen og var stolt av meg fordi jeg virkelig var meg selv.»

Alia har derfor "sluttet å ta hormoner" og har fått fjernet noe av kroppen og ansiktshåret med en laser. «Jeg har ikke tenkt å gjøre noe annet, men jeg forstår at ting kan endre seg i fremtiden,» sa Alia.

«Testosteronnivået mitt falt dramatisk, men østrogennivået mitt har vært det samme. Jeg har bare vært borte fra hormoner i ett år, og jeg tok testosteron i nesten syv år. Kroppen min trenger bare tid til å venne seg til det, og vi bestemmer i tide om jeg trenger noe for å øke østrogennivået mitt,» sier hun.

Alia har forklart at hun alltid har vært og vil fortsette å være åpen om kurset sitt for å inspirere andre.

"Jeg føler at folk som ikke forstår velger å ikke gjøre det på grunn av uvitenhet og mangel på empati. Beslutninger er vanskelige, uansett hva de er, og jeg håper vi alle kan være fordomsfrie til å forstå hvorfor, i stedet for å spre våre usikkerheter og fordommer," sa hun.

"Det vil alltid være øyeblikk når folk misbruker meg, men jeg kan ikke la det beseire meg. Jeg har hjulpet så mange mennesker som har vært i tvil om deres seksualitet og kjønn ved å dele mine erfaringer. Mange har skrevet til meg på jakt etter veiledning, og jeg liker å gi en følelse av tillit til andre."

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.