Carolyn ble gravid etter IVF: Så ringte legen med sjokkmelding

02/11/2021 10:25

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Carolyn ble gravid etter IVF-behandling, men en samtale med legen endret alt.

Carolyn Savage og hennes mann Sean hadde forsøkt å bli gravide i flere år. Derfor var de også glade da de endelig klarte å bli gravide etter et IVF-behandlingsforløp.

Kort tid etter fikk de imidlertid et kall fra lenge, noe som rammet gledesskår. Her ble de fortalt at barnet de forventet ikke var deres eget.

«Aldri i livet forventet jeg at legen min skulle gjøre en så stor feil», sier Carolyn til CBS News.

Ifølge CBS News hadde Sean og Carolyn allerede tre barn. Det endret imidlertid ikke det faktum at de ønsket mer. Dette burde derfor ha vært deres fjerde barn.

Privatfoto

Carolyn hadde blitt fortalt av legen sin at det ville være deres siste barn. Hun ville rett og slett ikke kunne få flere barn etter denne graviditeten - enten på den naturlige måten eller via IVF.

Sean og Carolyn bestemte seg for at de skulle prøve å bli genetiske foreldre. Men det endte ikke som forventet. De ble fortalt at de måtte gi opp barnet da det ble født.

– Jeg tror vi gikk fra sjokk til innsikt i at dette skulle skje. Det har vært tøft, men vi føler at vi har tatt den riktige avgjørelsen, sa Carolyn.

Klinikken hadde rett og slett klart å plassere et annet pars embryoer i Carolyn.

Paret hevder at CHA Ufrivillig Klinikken visste at en feil hadde blitt gjort, men at de prøvde å skjule det. På klinikkens hjemmeside hevder de å ha «oppfylt drømmene til titusenvis av håpefulle foreldre», men de knuste Sean og Carolyns drøm.

Men det faktum at det er en menneskelig feil i frobindelse med IVF er ikke uvanlig, fertilityiq grunnlegger Jake Anderson forklart.

«Det er denne lange prosessen med å dyrke embryoer. Og det innebærer nesten mer enn 200 forskjellige ting, og forutsatt at det skjer med tusenvis av pasienter hvert år i laboratoriet, har du plutselig mange øyeblikk som kan gå galt,» sier han.

Privatfoto

En halvtime etter at Carolyn hadde født det som skulle ha vært hennes og Seans fjerde barn, ble det tatt fra dem og overlevert til de biologiske foreldrene som ventet på et annet rom på sykehuset.

«Det er sønnen deres. Men han vil alltid være min baby. Jeg var så glad da jeg hørte ham skrike. I det øyeblikket var det eneste som betydde noe at han var frisk», sa Carolyn.

Noen år senere hadde Sean og Carolyn tvillinger gjennom en surrogatmor. Tvillinger Isabella og Reagen ga familien noe annet å tenke på enn den forrige tragiske graviditeten.

– Tvillingene har gjort det lettere for oss å bearbeide sorgen vi fortsatt føler etter det som skjedde med Logan. De er egentlig ikke en erstatning for ham, men de har vært de beste for oss alle, sa Carolyn.

Nå var de plutselig en familie på syv. Men det stopper ikke der. Ikke lenge etter ble Carolyn plutselig gravid på den naturlige måten.

«Jeg tenkte at det ikke var sant. Jeg var ufruktbar. Jeg har gjennomgått utallige fruktbarhet behandlinger de siste to tiårene, og med unntak av IVF behandling, Jeg har bare sett to positive graviditet tester. Hvordan kan det være mulig? Jeg var 45 år gammel. Er det virkelig sant?» sa hun.

Ni måneder senere fødte hun sønnen Nicholas, som gjorde familien komplett.

Privatfoto