Colombia vil kvitte seg med Escobars flodhester

12/03/2023

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De colombianske myndighetene vil kvitte seg med den avdøde narkobaronen sine flodhester.

De har unger – og reproduksjonen er nå helt ute av kontroll, står det i meldingen fra myndighetene i Colombia.

De rundt 150 flodhestene som er aktuelle, stammer fra de første eksemplarene av dyrene som en gang var eid av den avdøde narkokongen Pablo Escobar.

Nå håper guvernøren i Antioquia-regionen, Anibal Gaviria, å få tillatelse til å sende halvparten av flodhestene til naturreservater i India og Mexico.

«Vi håper å få orden på papirene i løpet av første halvår i år. Da kan vi bestille noen flyreiser, sier han til nyhetsbyrået AFP.

En liten gruppe flodhester ankom Colombia på slutten av 1980-tallet. De ble kjøpt av og levert til den velstående narkokongen Pablo Escobar.

Etter hans død i 1993 fikk dyrene gå fritt rundt. De ble snart mange og fylte snart Magdalena Medio, en varm savanne med elver, myrer og sumper, hvor det var rikelig med mat til flodhester.

Anibal Gaviria ønsker å sende 70 av flodhester av sted. De har allerede blitt erklært en invasiv dyreart av regjeringen i Colombia for et år siden.

Reproduksjonen av flodhester har vist seg å være 'en kompleks situasjon for innbyggerne' i Magdalena Medio.

– Noen mennesker er blitt truet og angrepet av dyrene, som kan veie opptil tre tonn, sier han.

Det lokale miljøbyrået rapporterte om to angrep på innbyggere i 2021.

Et håp om å sterilisere flodhester fikk et tilbakeslag i fjor. I stedet erklærte Colombias regjering de var invasive og lot folk skyte dem.

Ekspertene var enige. Det var et nødvendig onde når man tenker på lokalbefolkningen og de ville dyrene.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.