Da barnet ble født med Downs syndrom fikk faren et ultimatum: "Det er meg eller barnet"

27/10/2022 07:19

Emma Sletta

Utland
Samuel Forrests sønn Leo ble født på et sykehus i Armenia. Legene på sykehuset fortalte ham at sønnen hadde Downs syndrom.

– Jeg må innrømme at jeg var litt i sjokk, sier Samuel til ABC News. Men da han holdt sin nyfødte sønn for første gang, var han helt betatt.

– Jeg så på den lille fyren og sa "han er vakker! Selvfølgelig vil jeg beholde ham!".

Men så kom det store sjokket. Hans armenske kone ga ham et «ultimatum».

Hun fortalte Samuel at hun ville skilles hvis han beholdt babyen. Og en uke senere søkte hun om skilsmisse.

Ifølge Unicef er det fortsatt altfor lite oppmerksomhet rundt barn med funksjonsnedsettelser i Armenia. Mange av barna blir forlatt av foreldrene og plassert på barnehjem.

Samuel er fra New Zealand. Plutselig befant han seg i et fremmed land, med en kone som hadde skilt seg fra ham, og ingen ville vite noe om ham eller sønnen.

Med en nyfødt sønn, og uten mye penger, la han ut en bønn om hjelp på innsamlingsnettstedet GoFundMe. Han håpet å samle inn rundt 300 000 norske kroner så han kunne forsørge sønnen sin.

Mest av alt ønsket Samuel å flytte tilbake til New Zealand med Leo.

Folk fra hele verden donerte, og han endte opp med å samle inn 850.000 norske kroner.

En del av pengene vil gå til Leos oppdragelse, i tillegg vil Samuel donere en god del av pengene til arbeidet for funksjonshemmede barn i Armenia. Samuel håper at pengene vil gjøre det enkelt for fremtidige armenske foreldre å beholde barna sine, til tross for deres funksjonshemming.