Da kelneren overhørte to brannmenn på restauranten, kunne hun ikke late som ingenting.

07/09/2021 10:29

Emma

Utland
Gode gjerninger lønner seg.

I 12 timer kjempet brannmann Paul Hullings mot flammene på et varelager.

Vennen Tim Young bestemte seg for å ta ham med ut til frokost, og da de satte seg ned på en morgenrestaurant, de var skrub sultne. De snakket om nattens innsats.

Det overhørte kelneren - Liz Woodward - og så gjorde hun en enkel gest som har gått viralt.  Det skriver Abc Nyheter.

I stedet for regningen, stakk hun dem en lapp.

"Frokosten deres står på regningen min i dag. Takk for alt dere gjør; Å tjene andre og løpe inn på de stedene alle andre løper bort fra. Uansett hvilken rolle dere har, er dere modig og sterk. Takk for at dere er kule hver dag! Dere brenner og er drevet av mot. For et forbilde det er dere. Nå kan dere hvile dere litt," sto det.

Hun håpet bare at brannmennene ville få et smil om munnen. Og det gjorde de absolutt, men den gode gjerningen viste seg å komme ti ganger tilbake.

Betalt hyllest på Facebook
Tim Young tok et bilde av notatet og la det ut på Facebook. Han oppfordret folk til å besøke restauranten - og for øvrig gi sjenerøse tips til den søte servitøren.

Kort tid etter ble de oppmerksomme på at Liz Woodward faktisk trengte hjelp selv. Fordi faren hennes er lam.

I fjor startet hun derfor en innsamlingsaksjon til en funksjonshemmet bil. Ellers hadde han vært innelåst i hjemmet og har gått glipp av familie utflukter, fester og andre arrangementer. Så bestemte brannmennene seg for å "betale tilbake".

De delte innsamlingsaksjonen på Facebook og takket igjen for den gode tjenesten. Plutselig ble $ 60,000 - 407,000 kroner samlet inn, det var ca $ 17,000 - 115,000 kroner  mere end servitrisen hadde håpet på.

«Alt jeg gjorde var å betale for frokosten deres, og jeg trodde ikke noe ville komme av det annet enn at de ville forlate restauranten med et smil», sier den glade og rørte Liz Woodward.

Mon ikke de tre har blitt venner for livet?