Dagmamma ville heller trene og slikke sol: Politiet fikk sjokk da de fant barna

12/03/2018 11:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 32-årige dagmammaen har nå fått en lang fengselsstraff for ugjerningen.

Når foreldre leverer barna sine hos en dagmamma, så forventer de at barna er i trygge hender.

Men det er ikke alltid tilfellet, og i den amerikanske byen Bend i staten Oregon tok en dagmamma seg litt for stor frihet i barnapassingen - faktisk i så stor grad at hun nå er blitt idømt en streng straff, skriver New York Post. 

32-åringen January Irene Neatherlin er nå dømt til å tilbringe 21 år bak lås og slå, etter det kom frem at hun heller ville trene crossfit og sole seg enn å ta vare på barna hun fikk betalt for å passe.

Kvinnen ble arrestert i fjor, etter politiet fant ut at syv barn under fem år hadde blitt overlatt til seg selv mens kvinnen var opptatt med egne gjøremål.

Det viste seg at kvinnen ga de små barna melatonin, for å få de til å døse av så hun kunne gjøre egne ting.

- Gjentatte ganger ga hun sped- og småbarn sovemiddel og dro avgårde med bilen sin for å gjøre egne egoistiske ting. Vi vil ikke ha monstre som henne i samfunnet vårt. January har ingen respekt for menneskeliv, forteller en av de berørte foreldrene som ønsker å være anonym, til tv-stasjonen KTVZ.

32-årige January Irene Neatherlin skal tilbringe 21 bak lås og slå.  Foto: Deschutes County Sheriff

En familie oppdaget at datteren deres hadde fått en hjerneskade som stammet fra Shaken Baby Syndrome. SBS er en alvorlig form for barnemishandling der barnet ristes kraftig.  Andre familier oppdaget ved at barna deres hadde vanskeligheter med å få sove om natten etter de hadde vært hos dagmammaen. 

Foreldrene fikk ikke komme og hente barna mellom klokken 11 og 14, ettersom barna skulle sove i det tidsrommet. 

Og det var i det tidsrommet dagmammaen dro til det lokale crossfit-senteret og tok solarium, hvilket politiet oppdaget ved å skygge dagmammaen etter å ha fått et tips av en tidligere ekskjæreste.

Det viste seg dessuten at January Irene Neatherlin ikke var registrert lovlig som dagmma, og hadde løyet til foreldrene om å være utdannet sykepleier, noe hun ikke var.

Fredag ble derfor den 32-årige kvinnen dømt til 21 år og fire måneder bak lås og slå, etter hun selv hadde erkjent seg skyldig i 11 anklager om mishandling av barn og et tilfelle av overfall.

I retten la dommeren vekt på at dagmammaen tidligere er straffet for identitetstyveri, samt at familierne har opplevd store konsekvenser som følge av handlingene hennes.

- Alle kan gjøre feil, men det er ikke alle som tar ansvar for dem. Når det er sagt, så håper jeg retten og foreldrene vil ta imot unnskyldningen min. Jeg har tatt noen dumme valg, og det har endret livet mitt for alltid, sier January Irene Neatherlin i en uttalelse til den lokale tv-stasjonen.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.