Dansk skole innfører totalforbud mot mobiler

27/09/2017 15:15

Anniken Hauge

Utland
Slutt på å stirre ned i mobilen i skoletiden.
Slutt på å stirre ned i mobilen i skoletiden.
En dansk skole vil ikke lengre tillate at mobiler blir brukt i skoletiden - heller ikke som del av undervisningen.

De skal bli hjemme, og hvis de allikevel sniker seg med i skolesekken, så blir de låst inne inntil skoledagen er over. 

Slik lyder beskjeden til foreldrene til de 620 elevene som går på Skolen på Grundtvigsvej, en barne -og ungdomsskole i København i Danmark, skriver den danske avisen Jyllands-Posten

Skolen har i et brev opplyst foreldrene om at skolen blir totalt mobilfri etter høstferien som avholdes i uke 43 i Danmark, og det er en helt spesiell grunn til dette forbudet.

- Vi vil selv ta styringen over digitale eneheter - og ikke omvendt. Grunnleggende handler det om at digital bruk skal foregå på skolens enheter i stedet for på barnas egne, sier skoleleder Lise Ammitzbøll la Cour til avisen. 

Forbudet mot mobiltelefoner skal også være gjeldende på SFO, og elever som har tatt med seg mobilen, vil først få den utlevert på vei hjem.

Mobilforbudet skal i første omgang gjelde et halvt år, og deretter skal skolen igjen ta opp forbudet til revisjon.

Men forbudet kritiseres blant annet av Jesper Tække, som er lektor i medievitenskap ved Aarhus Universitet. Han mener at forbudet er gammeldags i forhold til fremtidens undervisning i skolen.

- Det er håpløst å forby de unge adgang til mobilene deres i skoletiden. De dyktigste lærerne klarer å integrere både tablets, mobiltelefoner og PC-er i skoletiden, hvilket skaper en både tidssvarende og vedkommende undervisning. Og nye medier vil alltid over tid bli en del afvundervisningssystemet, påpeker Jesper Tække til Jyllands-Posten. 

Drama på ferie-paradis: 100.000 mennesker har flyktet