Danske Thomas undret seg over skrapende lyd under bilen: Ble helt paff da han stoppet og tok en titt bak dekket

04/09/2017 14:15

Anniken Hauge

Utland
Da 44-årige Thomas Thomsen skulle hente bilen sine som hadde stått på havnen i Aalborg over natten, fikk han seg en ubehagelig overraskelse. Nå vil han melde saken til politiet.

Det var tidlig i morges, mandag, da den danske 44-åringen Thomas Thomsen gikk ned til Aalborg Havn for å hente bilen sin som hadde stått nede ved kaia over natten.

Men da han satte seg inn i førersetet, satte nøkkelen i tenningen og var i ferd med å kjøre, oppdaget han at noe ikke var som det skulle. En merkelig lyd fikk ham til å stoppe opp og gå ut av bilen.

- Da jeg skulle kjøre fra havnen, så hørte jeg en skrapende lyd fra bilen. Da jeg så går ut, ser jeg denne store brostenen under høyre forhjul, sier Thomas Thomsen til Dagens.no.

Da 44-åringen fra Ålborg undrende sjekket dekkene, oppdaget han raskt av fem av seks bolter var skrudd løs på det ene dekket, og at den siste bolten hang løst. Boltene var også skrudd løs på høyre bakhjul. 

Thomas hadde latt bilen stå natten over ved Aalborg Havn. Foto: Thomas Thomsen/privat

Da Thomas Thomsen sjekket forhjulet, så han at fem bolter hadde forsvunnet, og at den siste bolten var skrudd løs. Foto: Thomas Thomsen/privat

- Jeg er overbevist om at steinen under bilen skulle få dekket til å falle helt av hvis jeg hadde kjørt videre. Men det kunne jo vært veldig farlig, sier Thomas Thomsen, som virkelig er irritert over hendelsen.

Thomas Thomsen tok en grundig kikk rundt på parkeringsplassen hvor bilen hadde stått parkert, men han fant ikke boltene.

 

Den farlige 'guttestreken' betyr at Thomas Thomsen, som er direktør for et reklamebyrå, nå må grave dypt i lomma. 

Akkurat hva det kommer til å koste ham å få ordnet bilen vet han ikke, men 'garantert mellom 5-10.000 kroner', er hans vurdering.

Det var denne steinen under høyre forhjul som sannsynligvis skulle få hjulet til å falle helt av bilen. Foto: Thomas Thomsen/privat

Ved egen kraft kunne Thomas Thomsen frigjøre en av hjulboltene som satt igjen etter hærverksmennene hatt vært på fære. Foto: Thomas Thomsen/privat

Og selv om verkstedsregningen ikke er det morsomste å se frem til, så er den potensielle faren ved å kjøre med et hjul som ikke sitter ordentlig fast det som har skremt 44-åringen mest:

- Jeg tenker jo at det er noen som selv har en skrue løs, hvis de går rundt og løsner hjulene på biler. Det kan godt være, at det bare er guttestreker, men det er jo så farlig, sier Thomas Thomsen til Dagens.no.

Derfor oppfordrer han andre bileiere til å ta affære hvis de ser noe mistenkelig.

 

- Jeg håper at folk er oppmerksomme hvis det nå er noen som plukker på andres biler, og hvis det er guttestreker så håper jeg det er noen foreldre som tar en prat med barna sine og forteller at dette ikke er okay.

Thomas Thomsen har enda ikke anmeldt hærverket til politiet, men planlegger å gjøre det senere i dag. 

Se innlegget hans om episoden nedenfor.