Datter kjeftet på en hjemløs: Så låste moren døren og satte opp et telt i hagen

15/03/2022 12:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mors historie om bruken av et 'foreldreverktøy' har utløst debatt på Reddit.

En mor har delt en historie på sosiale medier der hun forteller hvordan hun håndterte det faktum at hennes yngste datter led av en hjemløs mann. 

Historien starter med at morens eldste datter, 16 år gamle Jasmine, viser en video til henne som viser den yngste datteren, 14 år gamle Jessica, som snakker uvanlig stygt til en hjemløs mann.

I videoen, ifølge moren, kan Jessica høres si følgende til en hjemløs mann som satt på gaten og tryglet om penger:

"Slutt å be meg om penger. Du kan tjene dine egne penger," hvoretter hun også anklaget den hjemløse mannen for å bruke de få pengene han hadde på alkohol.

Hun fortsatte: "Folk drar på camping for moro skyld - selv i desember - ikke klage. Livet ditt er drømmeferien for andre."

Moren forklarer i innlegget at hun ble sjokkert og skuffet over datterens reaksjon, men at hun hadde en veldig klar ide om hvordan hun ville lære datteren at det ikke var greit å oppføre seg slik.

Hun skriver at hun skyndte seg for å låse døren til datterens rom og hengte et skilt på døren der det sto: «Stengt på grunn av ferie».

Hun slo deretter opp et telt i hagen, som hun utstyrte med en sovepose og noen få tepper.

Da datteren kom hjem, fikk hun valget mellom å sove en natt i teltet eller få mobiltelefonen konfiskert, og datteren valgte teltet.

– Om morgenen klaget hun over hvor forferdelig det var å våkne opp på en kald og konstant bli vekket av fugler, forklarer moren i innlegget, som fortsetter:

"Etter å ha trøstet henne, spurte jeg henne om hun ville gjøre det hver dag, akkurat som den hjemløse mannen."

Et spørsmål som datteren måtte svare på 'nei' og som tilsynelatende endret hennes syn på hjemløse mennesker.

Moren skriver at neste dag, da hun kom hjem fra jobb, fant hun datteren på kjøkkenet, hvor hun laget "et stort måltid", som hun ønsket å dele ut til de hjemløse i området.

«Jeg var stolt over at hun gjorde situasjonen til noe positivt», skriver moren, som siden har utløst en debatt på Reddit om hjemløshet og oppdragelse.

Imidlertid er de fleste enige om at moren gjorde det rette.