David og faren strandet i ekte mareritt: Norwegians svar vil gi deg frysninger

12/10/2023 08:00

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke mye å skrive hjem om.

En far og hans sønn, David Luxhøj-Pedersen og hans 64 år gamle far, er fanget i en ekte skrekkfilm i Tel Aviv, Israel. De to danskene, som opprinnelig hadde dratt på «herretur», befinner seg nå i en ekte krigssone, der raketter fra Hamas regner ned.

Og som om ikke det var nok, har flyselskapet Norwegian dratt teppet under dem ved å kansellere hjemreisen til Danmark:

– Vi fikk beskjed om at vi kunne ombookes til 17. oktober, men at det fortsatt avhenger av hvordan situasjonen er på det tidspunktet, sier David Luxhøj-Pedersen, bar-face ærlig, ifølge Ekstra Bladet.

Han legger heller ikke skjul på at de er i dialog med utenriksministeren og reiseforsikring, men i utgangspunktet er det flyselskapet som skal hjelpe:

– Vi er i dialog med Utenriksdepartementet og reiseforsikring, men i bunn og grunn er det flyselskapet som har brakt oss hit, som skal hjelpe, sier David Luxhøj-Pedersen.

Norwegian har imidlertid en annen holdning:

"Etter å ha vurdert situasjonen fortløpende, bestemte vi oss i ettermiddag for å stanse våre flyvninger til og fra Tel Aviv denne uken. Vi varslet umiddelbart de berørte passasjerene. Vi jobber nå med å finne løsninger for våre passasjerer som er i Israel, og vi vil fortsette å være berørt passasjerer oppdatert», sier Norwegian.

Likevel sitter David og faren nå på et hotell i Tel Aviv, langt unna kampene i Gaza, men føler seg fortsatt utrygge etter deres ubehagelige opplevelse på en japansk restaurant, der luftangrepsvarselet plutselig gikk av og en rakett traff en bygning noen hundre meter unna restauranten.

Saken kaster et sterkt lys over dilemmaene og utfordringene som kan oppstå når man reiser i en ustabil verden. Det er en påminnelse om at eventyr kan ha en pris, og at du alltid bør tenke deg om to ganger før du pakker kofferten.