Derfor bør du aldri sove med en vifte som er slått på

20/06/2022 07:53

Emma Sletta

Utland
Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Selv om det kan være fint i varmen, er det en veldig dårlig idé å ha en vifte på mens du sover.

Sommeren er virkelig over oss, og selv om nordmennne ikke har utsikter til nesten like høye temperaturer som britene, tyskerne og franskmennene for tiden opplever, kan termometrene her hjemme faktisk nå pent høye temperaturer i slutten av uken.

Det vil i det minste være varmt nok til at mange kan vurdere å bruke vifte for å holde varmen ut, og selv om det er en effektiv løsning, er det viktig at du ikke gjør det om natten.

Ifølge Ladbible har eksperter forklart at det er to grunner til det. 

Først av alt bruker viften mye strøm, og det vil derfor bidra til å gjøre de stigende strømregningene enda høyere hvis du har en vifte som kjører hele natten.

Enda verre er det imidlertid at det kan ha innvirkning på ens helse og velvære.

Vifter vifter tørr luft rundt i rommet, og selv om det ikke er livstruende for helsen din, kan det føre til mange ubehag som tørr hud og hodepine.

I tillegg, ifølge Sleep Advisor, kan det føre til ømme muskler, da kald luft kan føre til at kroppen kramper og spent i søvne.

Selv om en slått på vifte åpenbart har fordelen at det kan bidra til en bedre natts søvn i varmen, anbefaler søvneksperter at du unngår å ha en vifte på om natten - spesielt hvis du har allergier eller astma eller lider av tørr hud, tørre øyne eller hodepine.

Ifølge nettstedet kan du i stedet "vurdere en [fan] som har en timer" og dermed kan slå seg av når du har sovnet.

Så du dør ikke av å ha en fan på om natten, men det kan føre til mer negative enn positive ting, og det kan derfor være verdt å vurdere andre løsninger.