Derfor har du ikke lyst til at høre navnet 'Jim Wilson' ombord på et fly

17/03/2022 09:05

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du noen gang har hørt navnet 'Jim Wilson' komme ut av munnen på en flyvertinne eller en pilot, kan du bli overrasket over å høre at det sannsynligvis ikke var en person.

Med mindre det tilfeldigvis var noen om bord som het 'Jim Wilson', var det absolutt ikke en levende person.

Det er ifølge Ladbible, som forklarer at 'Jim Wilson' er en slags kode blant flyvertinner på verdens største flyselskap, American Airlines.

Navnet antas å komme fra navnet på en luftbrettprodusent, som er en spesiell beholder designet for å transportere døde mennesker ombord i fly.

Denne produsenten har tilsynelatende inspirert flyselskapspersonalet til å bruke navnet 'Jim Wilson' som et kodeord for at det er et lik om bord i flyet - enten planlagt eller ikke.

En død person på et fly kan begge oppstå "uanmeldt" hvis en passasjer dør om bord, men noen fly transporterer faktisk også regelmessig kropper i lasterommet.

American Airlines har dermed en hel avdeling dedikert til å håndtere «lasten» til døde personer, og den avdelingen  kalles «American Airlines Jim Wilson Service», ifølge US Funerals Online.

Blant annet kan det leses at American Airlines' 'Jim Wilson Service' 'leverer' lik til 250 forskjellige byer i 40 forskjellige land, og at 'frakten' inkluderer kortere lossetid og spesielle losseramper.

Likene er også angivelig transportert i containere som leser 'Jim Wilson' skrevet på alle sider, som en passasjer oppdaget tilbake i 2005.

Her, på et flyforum på nettet, skrev han om et fly der han hadde oppdaget at etter landing ble en boks i menneskelig størrelse som leste 'Jim Wilson' lastet på sidene før resten av bagasjen ble losset.

Blant annet skrev han: "[...] Jeg er ganske sikker på at jeg vet hva som var inni, men er det tittelen på esken eller er det navnet på den uheldige 'lasten'? Virker dyrt å faktisk maskinutskrift navnet på esken ..."

Med mindre personen i esken tilfeldigvis er Jim Wilson, er det bare navnet på boksprodusenten, og du vet nå hva det betyr hvis du hører personalet nevne navnet 'Jim Wilson' neste gang du flyr med American Airlines.