Det forblir i familien: Nå er de gift

17/09/2020 13:30

Emma

Utland
Det var allerede litt i luften da de var tenåringer. Men det ville ta mange år, to ekteskap og to skilsmisser før Cheryl og David Hickman fant sammen igjen.

Du har ikke kontroll over hvem du forelsker deg i.

Det sier 47 år gamle Cheryl Hickman, som nå er gift med sin kusine David Hickman.

Hun forklarer at hun allerede følte kjærlige følelser for David da de var rundt 14 år gamle.

Cheryl og Davids fedre er brødre, noe som betyr at David og Cheryl er søskenbarn og søskenbarn til hverandre. Da de var barn, lekte de ofte sammen og tilbrakte tid sammen i bydelen Wandsworth, sørvest i London.

I 1986 flyttet David og hans mor bort fra bydelen, og kontakten med Cheryl løp ut i sanden.

Giftet seg og fikk barn

Men to tiår senere, da de begge hadde giftet seg og senere skilt, begynte de å gjenoppta kontakten.

David klarte å finne Cheryl på Facebook. Det var i 2009.

"Den kvelden David og jeg skrev sammen, snakket vi om våre liv. Jeg fant ut at han var skilt og hadde stebarn. Jeg fortalte ham om Caitlin (Cheryl datter) og mitt ødelagte ekteskap," Cheryl forklarer til Ladbible.

Cheryl valgte å invitere David til datterens 8-årige bursdag en måned senere, noe som utløste den.

"Plutselig innså jeg at jeg fant fetteren min attraktiv. Jeg fortalte David at han så fantastisk ut, og det var flott å se ham. Etter festen trakk David meg til side og fortalte meg at han hadde følelser for meg. Jeg var så glad, og jeg innrømmet at jeg elsket ham også. Vi endte opp med å kysse," Cheryl forklarer om møtet etter mange år.

"Vi får lov."

Det var ikke lett å fortelle familien nyhetene. Det beroliget imidlertid Cheryl da hun fant ut at David og henne ikke gjorde noe ulovlig. I Storbritannia, og i Danmark, kan fettere godt være involvert i relasjoner og ekteskap med hverandre.

Det tok litt tid for familiemedlemmer å forstå hvorfor Cheryl og David plutselig var et par, men i dag aksepterte de det og er lykkelige.

Paret giftet seg foran familie og venner i november 2016.

"Det var den beste dagen i mitt liv. David og jeg har vært sammen i 11 år og vært gift i fire. Vi oppdro Caitlin og hennes biologiske søster, Sarah," forklarer Cheryl, før han understreker at David er den beste mannen hun noensinne kunne ønske seg.

Hva ekteskapsloven sier

Ekteskap mellom søskenbarn og søskenbarn har vært lovlig i Storbritannia i over 400 år, skriver Daily Mail.

I Danmark sier ekteskapsloven § 6 at det ikke kan komme konklusjoner mellom pårørende i stigende og synkende linjer eller mellom søsken.

Dette betyr at barn ikke har lov til å gifte seg med sine foreldre, og at søsken ikke må gifte seg. Men fettere har lov til å gifte seg.