Det ser ut som et vanlig basseng: Men vent til du kommer under overflaten

07/09/2023 08:30

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Dubai er det et basseng som er mildt sagt uvanlig, når man først kommer under overflaten.

Dubai er kjent for mange ting.

I tillegg til sitt enormt varme vær og store rikdom, er millionbyen spesielt kjent for å være ekstravagant og overdrevet.

Et stort antall av verdens største bygninger og lignende ligger i ørkenstaten.

Dette gjelder blant annet verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, verdens største kjøpesenter, Dubai Mall, verdens største innendørs fornøyelsespark, IMG Worlds of Adventure, verdens største kunstige øy, Palm Islands, og verdens eneste syv-stjerners hotell, Burj al-Arab.

Sist, men ikke minst, er Dubai også hjemmet til verdens dypeste basseng, Deep Dive Dubai, som er mer enn 60 meter dypt og anerkjent av Guinness World Records som det dypeste i verden.

Det er imidlertid ikke dybden i seg selv som er det mest fascinerende med bassenget.

Vel, det ser ut som et relativt vanlig svømmebasseng ved første øyekast, men når du dykker under overflaten oppdager du at det er en hel by i det dype bassenget, som inneholder cirka 14 millioner liter vann, eller hva som tilsvarer innholdet i seks olympiske svømmehaller.

Foto: Facebook / Goodlad

Bassenget er så dypt at det brukes til dykking, og her kan du enten alene eller på guidede turer utforske undervannsbyen, som inneholder alt fra forlatte gater og restauranter til biler, biljardbord og telefonbokser.

Foto: Facebook / Goodlad

Opplev undervannsbyen i videoen her.

Under vannoverflaten er det også utallige store vinduer som gir dykkere et blikk inn i den tørre verden og besøkende på restauranter og lignende et blikk inn i "livet under overflaten".

Svømmebassenget er også utstyrt med 56 kameraer, som registrerer gjestenes bevegelser, og et høyteknologisk lyd- og lysanlegg.

I tillegg er det to luftlommer under overflaten hvor gjestene kan nyte en uten oksygenmaske langt under overflaten.

Les mer om bassenget og opplevelsene som man kan få der nede, ved at trykke her.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.