Dette bildet fikk sendt Alan og Helen i fengsel

27/06/2023 21:05

Emma

Utland
privatfoto
privatfoto
Det hadde de ikke forventet.

Alan, på 48 år, og Helen, på 34 år, Knight fra Swansea i Storbritannia har blitt kjent for å unnvike lovens lange arm altfor lenge.

I 2014 ble Alan Knight fanget i en gigantisk løgn som hadde vart i flere år, ifølge Wales Online.

Fra 2008 til 2011 lurte han hans demente, 81 år gamle nabo for rundt 400.000 norske kroner.

Men da bedrageriet ble oppdaget og behandlet for en dommer, nektet Alan å møte i retten.

Han lå nemlig i koma, og så hadde han blitt lam fra halsen og ned, var forklaringen fra ham og hans kone. Men det skulle vise seg å være en løgn.

Paret kjørte svindelen helt til kanten. De dukket opp i lokale medier, hvor de prøvde å rope på "urettferdigheten" de ble utsatt for at politiet som fortsatte å presse på for at de skulle møte i retten.

Alan og Helen dukket senere opp i retten, hvor Alan var kledd i en halskrage og spilte lam.

Realiteten var imidlertid at han var helt frisk - og at pengene ble stjålet og blant annet brukt på campingvogn og ferier for paret og deres tre barn.

Mens stuntet pågikk, var paret raskt og dyktig vandrende rundt hjemme og på bygatene, da en undercoverdetektiv senere presenterte bevis - inkludert feriebildene i artikkelen her, hvor toppen hovedsakelig ble fremhevet av politiet da det ble tatt mens paret var på ferie - og som vises uten rullestol eller lammelse.

Politiet i Sør-Wales har valgt å publisere alle bildene en gang for alle for å fjerne eventuelle rykter om den urettferdige behandlingen paret skal ha opplevd.

Dommeren, Huw Davies, dømte i november i fjor paret til henholdsvis 14 og 10 måneders fengsel for bedrageriet alene. Totalt ble Alan dømt til 54 måneders fengsel. Dommeren dømte også i saken:

- Det var ingen objektive tegn på sykdom, og med god grunn kunne det ikke være det. Du har hatt ganske mye suksess med svindelen din, men ble mindre forsiktig med å opprettholde fasaden.