Dette treet har vært arrestert i 125 år: Årsaken bak det er å bryte ut i latter

09/02/2024 15:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Du trenger ikke bekymre deg. Treet er lenket fast, så det kan ikke gå noen steder.

I hjertet av Peshawar i Pakistan står et tre uten sidestykke – et tre med en historie så unik at den krysser grensen mellom det utrolige og det absurde.

Kjent som The Chained Tree, har denne botaniske fangen vært i "varetekt" siden 1898, takket være et møte med en britisk offiser som bestemte at treetskulle lære en leksjon i god oppførsel.

Historien begynner for 125 år siden i Landi Kotal, nær Torkhan-grensen, hvor en full britisk betjent ved navn James Squid gjorde noe bemerkelsesverdig.

I en tilstand av åndelig forvirring overbeviste Squid seg selv om at treet hadde til hensikt å løpe vekk fra ham. Som straff for des antatte fluktforsøk ble treet beordret lenket fast og arrestert av Squid.

I dag bærer treet fortsatt kjeder som bevis på sin unike fortid, og en plakett ved siden av forteller den utrolige historien om forbipasserende turister.

«JEG ER ARRESTERT», står det på plaketten som viser natten da politibetjent Squid, i en tilstand av dyp alkoholberuselse, forvekslet treets ro og besluttsomhet med et rømningsforsøk.

Mens The Chained Tree står som en kilde til munterhet for turister som besøker Khyber Rifles Officers Mess på Landi Kotal Way, bærer det en dypere mening for lokalbefolkningen. For dem symboliserer treet det britiske regimets undertrykkelse og deres vilje til å straffe alle som våget å motsette seg regjeringen.

Denne bisarre episoden har blitt et landemerke for området, og trekker turister til et ellers rolig hjørne av Peshawar. Langt fra å være bare en kuriositet, representerer Peshawars lenkede tre et levende vitnesbyrd om historiens merkelige vendinger.

Det minner om at noen ganger kan virkeligheten overgå selv den villeste fantasien, spesielt når den involverer en beruset betjent og et helt uskyldig tre.