'Død' tenåring våkner kort tid før organene hans ble fjernet og donert

04/05/2021 19:14

Emma Sletta

Utland
En 18 år gammel tenåringsgutt, som hadde blitt erklært død, våknet på sykehus kort tid før organene hans måtte fjernes og doneres.

En tenåringsgutt som ble erklært død etter å ha blitt truffet av en varebil begynte å vise tegn på liv bare timer før organene hans skulle doneres. Det skriver The Sun.

18 år gamle Lewis Roberts våknet kort tid etter at hans sønderknuste familie ble fortalt at han var hjernedød. De ble informert om dette fire dager etter den tragiske trafikkulykken.

Noen timer før organene hans måtte fjernes slik at de kunne doneres, begynte han å puste av seg selv. Legene hadde sagt at det ikke var noen sjanse for at han ville overleve. Det skriver The Sun.

For to uker siden så det ut til at en ungdomsskoleelev fra Blackshaw Moor i Staffordshire ville miste kampen for livet da han ble innlagt på Royal Stoke University Hospital.

Lewis ble påkjørt av en varebil i byen Leek på ettermiddagen lørdag 13.

Men nå blir han visstnok sterkere for hver dag som går, etter å ha overlevd på mirakuløst vis. Dette har selvfølgelig gjort familien mer håpefull enn noensinne.

En innsamlingsaksjon er satt opp for Lewis, som mer enn £ 36 000 har blitt donert til så langt. Innsamlingsaksjonen er organisert av Chloe Roberts, som også har fortalt om ulykken.

mars pådro Lewis seg katastrofale hodeskader da han ble påkjørt av en varebil i hjembyen Leek og ble fraktet til sykehus hvor han ble operert.

"Fire dager senere fortalte legene familien vår at det ikke var noe mer som kunne gjøres da han var hjernedød og dessverre hadde dødd."

"Etter å ha sagt farvel til Lewis, bestemte den nærmeste familien at organene hans skulle doneres for å redde livene til syv andre mennesker."

" Dette kjøpte Lewis ekstra tid før maskinene ble slått av. Noen timer før Lewis' operasjon begynte han å puste av seg selv.

"Et mirakel som enhver familie bare kunne håpe på etter å ha blitt fortalt at han ikke hadde noen sjanse til å overleve."

" Siden da har Lewis gjort fremskritt. Han har begynt å reagere på smertetester, beveger lemmer alene og beveger også hodet fra side til side, blinker og beveger også munnen. Hver dag blir denne gutten sterkere."

– Mange har ønsket å sende penger til Lewis. Alle penger som sendes vil være til Lewis når han er hjemme og på beina igjen.

«Vi vil bare si tusen takk, som familie, og vi er veldig takknemlige for alles bønner og hilsener til Lewis.»

Etter lanseringen av innsamlingsaksjonen fortalte Lewis' søster, 28 år gamle Jade Roberts, britiske lokale medier Stoke-on-Trent Live:

"Mange, mange takk til hver og en av dere som har donert. Lewis kommer til å bli lykkelig. Vi gleder oss til han våkner og ser det."

Staffordshire Police fortsetter å undersøke hvordan ulykken skjedde.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.