To døde med korona etter tredje stikk

29/11/2021 08:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De to eldre, som nå begge har dødd med korona, hadde fått det tredje stikket.

Det er bekreftet at to eldre, som begge hadde fått det tredje stikk med koronavaksinen, har dødd av koronavirus.

Dette er bekreftet av helsemyndighetene i Middlesex County og London.

Det skriver London Free Press.

Det kommer blant en økning i lokale innleggelser samt en økning i dødstallene, inkludert tre dødsfall på tre dager, hvorav to hadde fått det tredje stikket.

De sies å ikke ha fått det tredje stikket i tide for at den skal være tilstrekkelig effektiv.

Ekspertene er enige og refererer ofte til statistikk som viser at hornhinnevirusvaksinen er tilstrekkelig effektiv til å begrense spredningen av viruset og har hjulpet symptomene til de som har blitt smittet.

Derfor har London også valgt å gjøre vaksinen tilgjengelig for barn mellom 5 og 11 år.

Sykehus på knærne

Siden mandag har det blitt registrert 252 koronarelaterte dødsfall i London og rundt Middlesex Conty - og derfor har det nå vært 14 748 dødsfall siden pandemien tok tak for to år siden.

Sykehusinnleggelser relatert til viruset øker også, og derfor vil London Health Sciences Centre begynne å ta vare på koronapasienter fra mandag - et tall som har doblet seg de siste ukene med ti i kritisk tilstand.

Men foreldre med barn mellom 5 og 11 år og som dermed kan få vaksinen, er fortsatt bekymret, sier Ontarios helseminister Christine Elliot, som sier mange familier nøler.

«Jeg synes det er naturlig at foreldre har spørsmål, hvorfor vi har gjort tilgjengelig ressursene de trenger for å ta den riktige avgjørelsen for barnet sitt.»

Til slutt sier hun at en tredjedel av de nye koronasakene er barn i skolealder, noe som «bidrar til behovet for å få barn vaksinert».