Dødelig virus funnet i England

10/02/2022 07:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det dødelige viruset har blitt registrert i England hos mennesker som nylig har vært i Vest-Afrika.

To tilfeller av den dødelige Lassa-feberen er registrert i England. Tilfellene er funnet hos folk som nylig har kommet tilbake til landet fra en tur til Vest-Afrika.

Pasientene er fra samme familie som bor øst i England, ifølge britiske helsemyndigheter, ifølge Daily Mail.

En tredje person er også mistenkt for å være smittet med den ebolalignende sykdommen. Her venter vi imidlertid fortsatt på svar på en test som kan bekrefte det.

En av de bekreftede tilfellene har allerede kommet seg fullt ut, mens den andre pasienten er flyttet til Royal Free London NHS Foundation Trust for spesialistbehandling.

Den tredje personen, potensielt også smittet med det dødelige viruset, blir overvåket av Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust.

Lassa-feber er endemisk i Nigeria og flere andre lande på Afrikas vestkyst, herunder Liberia og Guinea.

Symptomene begynner med hodepine, sår hals og oppkast, men viruset kan også forårsake blødning fra munn, nese eller vagina.

Disse symptomene vil gradvis utvikle seg til sjokk, kramper, skjelvinger, desorientering og til og med koma hvis du ikke kommer inn i rask behandling.

En fjerdedel av pasientene vil også oppleve midlertidig døvhet, som etter hvert kommer tilbake, melder Daily Mail.

De fleste som blir smittet med Lassa feber kommer seg fullstedig, men viruset kan være dødelig. Den har en dødelighet på ca 1 prosent.

Folk blir vanligvis smittet gjennom enten mat eller husholdningsartikler som har blitt smittet med urin eller fra infiserte rotter. Det kan også spres via kroppsvæsker.

Før disse tilfellene har bare åtte tilfeller av Lassa-feber blitt registrert i Storbritannia siden 1980.

De to siste smittetilfellene skjedde i 2009. Videre har det ikke vært holdepunkter for at noen av disse sakene har vært ytterligere smittsomme.