Død under Swift-konsert

18/11/2023 22:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den amerikanske popstjernen Taylor Swift gikk fredag ​​kveld på scenen i ekstremt varmt vær i storbyen Rio de Janeiro i Brasil.

Underveis avbrøt hun konserten slik at arrangørene kunne dele ut vann til konsertgjengerne.

I etterkant har det kommet frem at flere tusen konsertgjengere besvimte, og en 23 år gammel kvinnelig fan døde i forbindelse med konserten.

Det skriver det svenske nyhetsbyrået TT, som viser til det brasilianske mediet Folha de S Paulo.

Taylor Swift bekrefter dødsfallet på det sosiale mediet Instagram.

– Jeg kan ikke beskrive hvor knust jeg er. Jeg har bare fått veldig lite informasjon, annet enn at hun var fantastisk vakker og alt for ung, skriver Taylor Swift i en story på Instagram.

Ifølge sangeren døde den unge fanen før selve konserten begynte.

Nyhetsbyrået TT skriver at den 23 år gamle kvinnen kollapset ved konsertstedet og at det ble gjort forsøk på å gjenopplive henne. Det fungerte ikke, og hun ble etterpå erklært død på sykehuset.

– Jeg kommer ikke til å snakke om dette fra scenen fordi jeg føler meg overveldet av sorg når jeg prøver å snakke om det, skriver Taylor Swift.

Ifølge mediet Folha de S Paulo var det svært varmt i Rio de Janeiro fredag ​​kveld. På selve konsertstedet var varmeindeksen 60 grader.

Indeksen sammenligner temperatur og fuktighet på et gitt sted og indikerer hvor varm luften faktisk føles.

Taylor Swifts konsert ble holdt på Nilton Santos Stadium i Rio de Janeiro. Det var den første av totalt seks konserter hun gir i Brasil.

Forrige helg gjenopptok superstjernen sin verdensturné med tre konserter i Argentinas hovedstad, Buenos Aires. I mai neste år kommer Taylor Swift til Sverige, hvor hun skal holde tre konserter i Stockholm.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.