Drama i luften: Ryanair-fly måtte nødlande da døren var åpen

19/10/2023 23:00

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et Ryanair-fly måtte nødlande tirsdag.

Mannskap og passasjerer på et Ryanair-fly ble slått av frykt da flyet måtte nødlande på grunn av «en åpen dør».

Den dramatiske hendelsen fant sted på flight RK178 fra Belfast internasjonale lufthavn til Edinburgh tirsdag kveld.

Flyet ble tvunget til å gjøre en u-sving og lande på grunn av en "mindre teknisk feil", med passasjerer som hevdet at en av flyets dører var åpen. Det skriver The Mirror.

En av passasjerene beskrev hvordan de visste at noe var galt fra det øyeblikket flyet lettet. Ifølge dem så piloten på en av dørene og flybesetningen var "rystet" og gråt.

Passasjeren sa at flyturen var "skremmende" og håpet Ryanair ville lære av situasjonen.

"Da vi landet sa de at det var et problem med dørsensoren som var årsaken. Selv om det var en nødlanding, måtte vi fly rundt en stund."

Ifølge Belfast Live sa en talsperson for Ryanair:

"Denne flyvningen fra Belfast til Edinburgh (17. oktober) returnerte til Belfast internasjonale lufthavn kort tid etter avgang på grunn av en mindre teknisk feil med flyet. Flyet landet normalt og for å minimere ulempene for passasjerene ble det raskt arrangert et alternativt fly, som gikk av. Edinburgh lufthavn kl. 00:40 lokal tid. Ryanair beklager på det sterkeste overfor alle berørte kunder for eventuelle ulemper dette har medført."

Graham Keddie, administrerende direktør for Belfast International Airport, bekreftet også overfor BBC Radio Ulster at en nødlanding hadde funnet sted på grunn av en "nedgang i trykkadvarsel".

"Så vidt vi er informert ble nødbelysningen i cockpiten tent, og flyet snudde kort tid etter take-off i natt. Det var et varsellys for trykkavlastning, så kapteinen gikk umiddelbart ned til lavere høyde og returnerte som en full nødsituasjon," sa han.