Drama på ferie-paradis: 100.000 mennesker har flyktet

28/09/2017 11:00

Anniken Hauge

Utland
Bali, Indonesia, August 2017
Bali, Indonesia, August 2017
Det har onsdag vært 800 mindre jordskjelv nær vulkanen Agung. Folk fortsetter å søke sikkerhet.

Nesten 100.000 mennesker har nå søkt tilflukt for vulkanen Agung på den kjente indonesiske ferieøya Bali.

Det opplyser lokale myndigheter ifølge nyhetsbyrået AP.

Sutopo Purwo Nugroho er talsmann for Indonesias katastrofeberedskap. Han sier at over 96.000 mennesker ble evakuert fra området rundt vulkanen i forrige uke, da det fryktes at den kan ha utbrudd snart:

- Risikoen for et utbrudd er veldig høy, men vi kan ikke være sikre på akkurat når det kommer til å skje, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Vulkanen Agung ligger 75 km fra den kjente turistbyen Kuta på Bali. Det har ikke vært utbrudd fra vulkanen siden 1963, hvor over 1.000 mennesker mistet livet.

Beredskapsnivået på øya er nå hevet til høyeste nivå, og de mange personene som flykter er blitt inkvartert mer enn 400 forskjellige steder på øya.

Bali er et svært populært reisemål for nordmenn. I år er det dobbelt så mange som har bestilt tur til øya, sammenlignet med i fjor.

 

Regjeringen skrev forrige uke følgende melding til nordmenn som ønsker å reise til Bali:

- Indonesiske myndigheter har varslet om økt vulkansk aktivitet knyttet til vulkanen Mount Agung på Bali.
 22. september 2017 hevet myndighetene farenivået knyttet til vulkanen fra nivå 3 til nivå 4. Dette er det høyeste farenivået, og ifølge myndighetene betyr det at et vulkanutbrudd kan være nært forestående.

Videre sendes det en klar oppfordring til tilreisende:

- Ambassaden oppfordrer tilreisende til å utøve forsiktighet og følge med på informasjon fra lokale myndigheter. Ambassaden anbefaler også alle tilreisende, samt fastboende nordmenn i Indonesia, om å registrere seg på www.reiseregistrering.no., heter det i meldingen fra statsministerens kontor.

Les også: Otto Warmbiers foreldre snakker ut for første gang om Nord-Koreas tortur av sønnen deres.