Drept voldelig far for å beskytte sin mor: Nå venter hans straff

16/03/2021 12:54

Emma

Utland
18-åringen kan risikere mange års fengsel etter å ha beskyttet sin mor.

Bare en 18 år gammel gutt knivstakk sin fornærmende far til døde for å redde morens liv. Han har siden blitt rost av flere ministre, men han står fortsatt for å bli dømt til 20 års fengsel.

Alex Pompa har innrømmet å ha drept sin far. Han innrømmet å ha knivstukket ham 24 ganger da han forsøkte å forsvare sin mor, som ofte hadde blitt angrepet av sin far, som hun også ble den kvelden.

Det er det news.com.auskriver.

Politiet etterforsket selvfølgelig saken, og det viste seg senere at farens overgrep hadde pågått i flere år før han ble drept av sin sønn i Collegno i Torino, Italia.

Alex Pompas far, Giuseppe, burde ha vært veldig sjalu. Blant annet kom det frem at han kunne ringe sin kone hundre ganger om dagen, da han alltid ønsket å vite hvor hun var.

 

Alex sa også at han, sammen med sin bror, hadde forsøkt å nå ut til sin onkel. De gjorde det den kvelden forbrytelsen fantes.

"Du er den eneste som lytter. Du må gjøre noe fordi vi risikerer hele livet hvis vi fortsetter å være her», skrev de i tekstmeldingen de sendte til onkelen sin.

Den kvelden ble Alex redd for at Giuseppe skulle bli voldelig og surre ut mot sin mor. Giuseppe hadde hevdet at han hadde sett at en av morens kolleger hadde lagt hånden på skulderen hennes.

Alex, som var 17 da det skjedde, plukket opp en kniv og stakk sin far.

Det var senere Alex selv som ringte politiet, hvorav han fortalte dem alt de ønsket å vite. Alex ble først og fremst satt i husarrest, og de valgte det å være det samme huset hvor han nettopp hadde drept sin far.

Men de kom senere til slutten at det ville være for traumatisk.

I stedet tilbød en klassekamerat Alex at han kunne være sammen med ham, og Alex burde ha hatt det bra siden da, og han burde ha gjort det like bra på skolen.

Alex er imidlertid i ferd med å gå til retten, og det er mange som kaller for hans frifinnelse. Men det sies også at selv underlagt formildende omstendigheter, kan han ende opp med å bli dømt til 20 års fengsel.