Dronningen avlyser for første gang på 59 år: Frykter for helsen hennes

10/05/2022 09:51

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er bare andre gang i historien at dronningen ikke er til stede.

Danske Dronning Margrethe II, med sine 82 år og 50 år som regent, er en av de lengstsittende regentene noensinne.

Christian IV, med sine nesten 60 år som regent, er den eneste danske regenten som har sittet lenger enn dronning Margrethe II.

Dronning Margrethe II / Foto: Shutterstock

De fleste andre europeiske regenter kan ikke måle seg med erfaringen til dronningen av Danmark, vår egen Kong Harald har 31 år som regent.

Men det er en som overgår nesten alt og alle; Storbritannias 96 år gamle dronning Elizabeth II.

Hun er den lengstsittende britiske monarken i historien og en av de lengstsittende statsoverhodene i verdenshistorien.

Dronning Elizabeth II / Foto: Shutterstock

Imidlertid ser det ut til at hennes regjeringstid snart kan være over, da flere ting peker på at helsen hennes er alvorlig.

I det siste, ifølge The Sun, har det vært en sykehusinnleggelse, akkurat som dronningen har kunngjort at hun ikke lenger vil være på Buckingham Palace, som tradisjonelt er den offisielle residensen til den britiske monarken. 

Nå har bekymringen for dronningens helse eksplodert alvorlig, da den britiske kongefamilien har kunngjort at hun for første gang på 59 år ikke vil delta på den seremonielle åpningen av det britiske parlamentet.

I stedet har dronningens sønn, 73 år gamle prins Charles, midlertidig overtatt dronningens makt på den dagen, og det er derfor han og dronningens barnebarn, 39 år gamle prins William, som vil holde talen ved åpningen av parlamentet.

Prins Charles / Foto: Shutterstock.com

Det er første gang siden 1963 og bare andre gang siden starten av hennes regjeringstid i 1952 at dronning Elizabeth ikke deltar på åpningen.

Ifølge kongefamilien skyldes dette det faktum at dronningen har problemer med muskel-skjelettsystemet.

«Dronningen fortsetter å oppleve episodiske mobilitetsproblemer, og i samråd med legene har hun motvillig bestemt seg for at hun ikke vil delta på den statlige åpningen av parlamentet i morgen», heter det i en uttalelse i går.

"På Hennes Majestets befaling og i samsvar med relevante myndigheter vil prinsen av Wales [Ed. Prince Charles] lese dronningens tale på hennes vegne med hertugen av Cambridge [Ed. Prince William]."

Kunngjøringen har flere britiske medier og eksperter fryktet at dronningens helse er så ille at hun kanskje ikke kan feire den fire dager lange feiringen av hennes 70-årsjubileum som regent, som etter planen skal holdes i juni.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.