Dronningens juletale var «den siste dråpen for Meghan og Harry»

25/11/2022 11:14

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Paret ble angivelig opprørt over det faktum at et fotografi av dem og deres sønn Archie ikke var synlig på dronningens skrivebord under hennes årlige juletale.

Prins Harry og Meghan Markle var angivelig overbevist om at "hele institusjonen" var imot dem i løpet av tiden de jobbet i kongefamilien på grunn av en "uuttalt kode".

Selv om det var en rekke årsaker som til slutt bidro til deres avgang, har det blitt sagt at et nøkkeløyeblikk var "det siste dråpen" og "vippet dem over kanten" for å gå tilbake fra rollene sine.

I følge biografien «Finding Freedom» ble Harry og Meghan rasende da et fotografi av dem og deres nye baby, Archie, ikke ble inkludert i rekken av familieportretter som ble vist på dronningens skrivebord under julemeldingen hennes i 2019.

Mens det er kjent at paret planla avreise så tidlig som seks måneder etter bryllupet deres, forfattere nær paret hevder at dette var øyeblikket paret nådde kokepunktet.

Før de kunngjorde at de trekker seg tilbake fra rollene sine som seniorkongelige, trodde prins Harry og Meghan angivelig at kongefamilien og senioransatte «konspirerte mot dem» og prøvde å vise at monarkiet var trygt med eller uten dem på bildet.

Mens hjulene allerede var i full bevegelse for at paret skulle forvandle sine kongelige roller, var den "endelige dråpen" for paret angivelig da dronningens juletale i 2019 ble sendt.

Den avdøde dronningen holdt vanligvis sin årlige tale omgitt av rørende bilder av familiemedlemmer enten på Buckingham Palace eller Windsor Castle.

I 2019 var det bilder av kong George VI, kong Charles og Queen Consort, den avdøde hertugen av Edinburgh og prinsen og prinsessen av Wales med sine tre barn.

Biografien "Finding Freedom" hevder at paret var irritert over at ingen bilder av dem og deres babysønn Archie var synlig på skrivebordet da Hennes Majestet holdt hennes tale.

I følge forfatterne Omid Scobie og Carolyn Durand, følte Harry og Meghan at de "lenge hadde blitt satt på sidelinjen av institusjonen og ikke var en grunnleggende del av dens fremtid."

Forfatterne skrev: "Man trengte ikke se lenger enn til familiebildene som ble vist under dronningens tale 1. juledag.

"I Green Drawing Room i Buckingham Palace, hvor dronningen holdt sin adresse, så seerne bilder av Cambridges og deres barn, Charles og Camilla, Prince Philip, og et svart-hvitt bilde av George VI. Merkbart fraværende var en bilde av Harry, Meghan og deres nye baby, Archie.

"Palace-kilder insisterte på at bildene ble valgt for å representere den direkte rekkefølgen, men for Harry og Meghan hadde det vært enda et tegn på at de måtte vurdere sin egen vei."

Harry og Meghan ble imidlertid ikke helt glemt i juledagstalen det året, da aldri før sett opptak av dronningen og prins Philip som møtte Archie for første gang med Harry, Meghan og Meghans mor, Doria Ragland, ble inkludert.