Elon Musk ble anklaget for å tilby flyvertinne en hest som betaling for samleie

24/05/2022 07:57

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Verdens rikeste mann har kommet i motvind fordi et amerikansk mediehus har gravd opp en fire år gammel sak om seksuell trakassering.

Elon Musk er ofte i media.

Det er en uunngåelig konsekvens av å være verdens rikeste mann, men nå har Tesla- og SpaceX-grunnleggeren kommet under medienes søkelys av en litt mer uheldig grunn.

Business Insider har avslørt at romselskapet SpaceX inngikk et forlik i 2018 med en flyvertinne som Musk angivelig prøvde å betale for sex.

Det skriver Local Eyes. 

Anklagen var at Musk, på en av hans mange turer på selskapets private jetfly, fik massage av en frilans flyvertinne.

Selvfølgelig var det ikke noe galt med det, men i saksmappen ser det ut til at musk under massasjen angivelig fjernet håndkleet som dekket magen hans.

Ifølge flyvertinnens venn var den rike mannens penis oppreist, og han rørte den angivelig mens han tilbød flyvertinnen en hest som betaling for å "gjøre mer".

Flyvertinnen avslo tilbudet og fortsatte massasjen, men hun ble sjokkert, ifølge vennen sin, og "visste ikke hva hun skulle gjøre i det hele tatt."

"Før hendelsen så hun opp til Mr Musk. Men etter at han avslørte seg selv og rørte ved henne uten samtykke og tilbød penger til sex, var hun full av angst, sa vennen i 2018, og la til at flyvertinnen følte musk senere gjengjeldte på henne.

"[...] hun begynte å føle at hun opplevde en form for gjengjeldelse der hun ikke fikk så mange skift, og hun begynte å bli veldig stresset," uttalte vennen slik, og flyvertinnen uttalte også at "hun ble presset ut og straffet for å nekte å prostituere seg selv."

Dette fremgår av saksaktene.

Saken endte som nevnt med at kvinnen inngikk et forlik med SpaceX i 2018. Her ble det enighet om at selskapet skulle betale 250.000 dollar (1,75 millioner kroner) til kvinnen, og at hun til gjengjeld skulle droppe saken.

Musk har henlagt saken og kalt anklagene politisk motivert.