En dykker finner en giftering fra 1979 på bunnen av havet - Så går hun på jakt etter eieren

12/02/2024 16:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da hun fant ringen var den så dekket at inskripsjonen var umulig å lese, men etter grundig polering kom det noe frem.

Noen ganger skjer de mest fantastiske og uventede ting. Et ektepar kan skrive under på det etter at de hadde en spesiell opplevelse som fikk tårene i øynene.

For 44 år siden badet det nygifte spanske paret Agustín og Juani Aliaga på kysten av Benidorm øst i Spania. Ved et uhell mistet Juani gifteringen sin i vannet. Paret lette etter det, men uten hell, skriver den britiske avisen Daily Mail .

Tidligere denne måneden gjorde den spanske dykkeren Jessica Niso et spesielt funn utenfor kysten av Benidorm da hun utforsket havbunnen. Hun la plutselig merke til at noe lyste. Det viste seg å være en giftering, som den kvinnelige dykkeren ville se nærmere på.

Etter at Jessica Niso ga ringen en grundig polering, dukket inskripsjonen: "17-2-79" og navnene "Agustín og Juani Aliaga" opp. Og det gikk opp for henne at det var en giftering som et ektepar sannsynligvis hadde mistet.

I all hast la Jessica Niso et innlegg på Facebook, hvor hun delte et bilde av ringen, i håp om å finne eieren av ringen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det var dette bildet Jessica Niso delte på Facebook i jakten på paret. Foto: Facebook

«Jeg fant en giftering da jeg dykket på Benidorm. Jeg skulle ønske jeg kunne gi den tilbake til eieren. Den har vært borte veldig lenge fordi den var dekket av sediment”, skrev Jessica Niso på Facebook, men hun lot være å nevne navnene for å gjenkjenne svindlere fra den virkelige eieren. 

Heldigvis ble Agustín og Juani Aliaga varslet om Facebook-innlegget og kontaktet umiddelbart dykkeren. 

– Det var en hyggelig overraskelse. Det er ikke så mye den materielle verdien, men mer den symbolske og følelsesmessige verdien, for det er ringen vi giftet oss med, sier en glad Juani Aliaga, som har sendt både kopi av vigselsattesten og bilde av de matchende gifteringene til Jessica Niso for å bevise identiteten deres.  

Ifølge paret var Jessica Niso helt fra seg av glede da de kontaktet henne.

Planen er at Agustín og Juani Aliaga og Jessica Niso skal møtes slik at ringen kan gå tilbake til høyre finger etter 44 års fravær.