En fremmed tok et bilde av hennes amming for å ydmyke henne - hennes svar er strålende

24/05/2021 21:04

Emma Sletta

Utland
Så er det vist uddebatteret.

En mann var tilsynelatende så rasende at Conner Kendall ammet på en restaurant at han tok et bilde av henne og la det ut på nettet og utga seg for å være en "meningsmåling".

Bildet ble raskt viralt, med mange skrivende ekle kommentarer om at hun ammet offentlig.

Da moren selv så bildet gå viralt, måtte hun svare. Det gjorde hun i en privat melding til mannen, som hun senere også la ut på Facebook.

Svaret har blitt delt nesten 90.000 ganger. Vi tar med et utvalg nedenfor.

«I går var jeg på sosiale medier for å amme sønnen min offentlig. Jeg har tenkt på hva jeg skal gjøre med det siden. Her kommer det. Dette bildet ble tatt uten at jeg visste om meg mens jeg ammet sønnen min. Mannen som tok bildet er fullstendig forfremmet for meg, og han satt tre bord unna meg med sin unge datter. Han tok bildet og la det ut på Facebook og Instagram, mange av kommentarene som fulgte var skammelige, ikke bare for meg, men for alle tidligere, nåværende og fremtidige ammende mødre," la Conner Kendall ut.

" I løpet av få timer ble det tatt ned og lagt ut igjen flere ganger før det endelig ble slettet. Det gjorde virkelig vondt fordi jeg ikke prøvde å irritere ham, så hva ga ham rett til å avsløre meg? Etter at jeg fant ut navnet hans, skrev jeg et personlig budskap til ham, forklarer hun videre.

I meldingen skrev hun:

"Kjære Mr. (navn fjernet). Jeg vil bare si at jeg er moren som ammet sønnen min på restauranten sist fredag. Jeg er også kvinnen du følte behov for å ta et bilde av mens jeg gjorde det. Så la du ut bildet på sosiale medier på skammelig måte. Mens jeg beundret din vakre datter, la du ut bilder av meg på Facebook og Instagram," begynner hun.

" Selv om jeg ikke skylder deg noen forklaring, vil jeg gjerne avklare noen få ting. Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg snudde meg bort for å amme sønnen min og trakk t-skjorten min opp igjen da han var ferdig av hensyn til restaurantens andre gjester. Jeg bruker ikke et teppe fordi sønnen min kjemper mot det, skriker og ikke vil spise under ett. Hvis han hadde skrek fordi han var sulten, ville jeg vært en dårlig mor fordi jeg ikke matet mitt sultne barn. Jeg hadde ikke pumpet melk ut før jeg dro hjemmefra, 1) fordi sønnen min ikke liker å få melk i flaske, og 2) det er min rett å mate ham slik jeg synes er riktig."

"Jeg vil takke deg for at du viste publikum din uvitenhet og for å kaste lys over et emne nær mitt hjerte. Gjennom din utstilling av meg og mine barn, har du gjort et par ting. Først har du kjent drakten til mange, og du har avslørt andre som er like bigoted. Selv om du prøvde å få det til å virke som om du viste hvordan rettighetene dine ble angrepet, ble du offer for din egen hykleri. Visste du at det er ulovlig å dele bilder av mindreårige uten samtykke fra sine foresatte? Jeg forstår at du følte deg ukomfortabel med å se på brystene mine. Her er en vill idé: Ikke se på dem."

– For det andre har du gitt meg en plattform å ta til orde for amming fra. Du har inspirert meg til å slåss. Du kan trygt stole på at det blir besvart. Ikke bare fra meg, slik du stilte ut, men også fra andre som meg som føler at du begår et angrep på dem og deres rettigheter.

" Jeg oppfordrer deg på det sterkeste til å utdanne deg selv og også datteren din om amming. Bryster er laget for å mate barna våre. Det er samfunnet som har seksualisert dem. Barn seksualiserer ikke bryster før de lærer å gjøre det. Jeg ber om at hvis datteren din i fremtiden velger å amme, at hun ikke blir hengt ut og får bildet sitt pusset over hele sosiale medier. Med vennlig hilsen den fantastiske moren du fotograferte amming hennes vakre barn.