En jogger ser noe røre seg under isen: Da han ser hva det er, hopper han i det iskalde vannet

11/02/2021 13:07

Emma Sletta

Utland
Det krever et ordentlig varmt dyrehjerte for å hjelpe et dyr i nød på en så kald vintersdag.

31 år gamle Darcy Pell var ute å løpe en tur i den engelske byen Featherstone, i parken Pontefract Park. Da han så en hund ute på den frosene innsjøen. 

Plutselig forsvant hunden gjennom isen og ble borte. Da Darcy innså at huden trengte hjelp, tok han en heltemodig beslutning og hoppet i det iskalde vannet for å redde hunden.

Darcy svømte i det iskalde vannet ut til hunden, og hjalp den inn til land igjen. 

«Jeg er en sterk svømmer, så det skremte meg ikke. Jeg kom akkurat gjennom og brukte kroppen til å bryte isen, ettersom den var ganske tjukk den dagen», forteller han.

Det var flere tilskuere som så hele hendelsen, og ble helt lettet over at Darcy hoppet i for å redde den. De andre våget seg ikke ut i det kalde is vannet. 

En kvinne som så hendelsen, valgte å ta opp mobilkameraet og filme hele redningsaksjonen. Videoen ble lagt opp på facebook og Darcy blir nå omtalt som en helt. 

Tiltross for at Darcy blir omtalt som en helt, er han veldig ydmyk. Men hunden hadde ikke klart seg uten hans hjelp. Hadde det ikke vært for han kunne det endt veldig ille. 

«Jeg hopper vanligvis ikke i isvann for moro skyld, men jeg gjør triatlon og bor i Yorkshire, så det er aldri veldig varmt», sier han til People.

«Jeg vet også hvordan min kropp vil reagere på kaldt vann, og jeg vet hva kroppen går gjennom», legger han til.