En strandtur ble dyr for Charlotte og hennes fem barn: Fikk en bot på 944.000 kroner

19/06/2024 20:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En familietur til stranden tok en høyst uventet vending.

En avslappende og behagelig familietur, fylt med solskinn og lek i sanden, var det planlagte scenariet for Charlotte og hennes fem barn da de besøkte stranden bedre kjent som muslinghovedstaden.

Dessverre tok dagen en uventet vending og ble til en kostbar leksjon for familien, som rapportert av Enikos.gr.

En familietur som tok en begivenhetsrik vending

Familieutflukten tok en uventet vending da Charlotte og hennes fem barn besøkte en strand og samlet inn 72 skjell med den hensikt å dekorere hjemmet deres med dem.

Selv om familien nøt dagen ved sjøen, ble gleden avbrutt da departementet for dyreliv og fiskeri tok kontakt med Charlotte og informerte henne om at barna hadde samlet inn muslingene uten tillatelse, noe som ville resultere i en bot.

Charlotte ble sjokkert da hun fikk boten i posten og oppdaget at beløpet var ikke mindre enn 88 000 USD, tilsvarende cirka 944 530 NOK (basert på dagens valutakurs).

Etter en rettssak i San Luis Obispo County ble imidlertid boten redusert til 500 dollar, tilsvarende 5.300 norske kroner. Selv om dette var en betydelig lettelse, satt Charlotte og barna hennes igjen med en viktig leksjon om lokal lov og bevaring.

Som en konstant påminnelse om den begivenhetsrike dagen, hadde Charlotte tatovert et skjell på armen.

58 bøter i 2023

I løpet av 2023 utstedte San Luis Obispo County alene 58 bøter for ulovlig innsamling av muslinger. Departementet for dyreliv og fiskeri understreker viktigheten av strenge straffer for ulovlig innsamling av skjell uten lisens, inkludert kråkeboller, for å beskytte marine ressurser.

Pismomuslinger, som bare finnes i det østlige Stillehavet, er spesielt beskyttet på grunn av deres unike, tykke, trekantede skjell, som ofte har et gulaktig, brunt eller grønt lakkbelegg.

Loven setter en daglig grense på 10 Pismo-muslinger pr person, som har som mål å bevare arten og sikre dens overlevelse for fremtidige generasjoner.