En tredjedel av alle Lotto-vinnere ender opp med å kaste bort alle pengene

10/09/2023 08:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å trekke vinnertallet i lotto betyr ikke nødvendigvis at du vil beholde formuen for alltid.

Ikke mange har hatt gleden av å vinne den store Lotto-premien, og som et resultat er det forståelig at mange ikke er helt klar over hva som faktisk skjer i den forbindelsen.

Når du blir den heldige vinneren, står du overfor to alternativer for å motta pengene. Du kan velge å få dem utbetalt som et engangsbeløp, eller du kan bestemme deg for å få gevinsten utbetalt i løpet av de neste 29 årene.

Men det er ikke alt.

Det melder The Mirror i sin artikkel.

Når det gjelder å velge mellom engangsutbetalinger og årlige utbetalinger, er det både fordeler og ulemper ved begge alternativene.

Hvis du går for de årlige utbetalingene, kan du oppnå skattebesparelser samtidig som du sikrer at du ikke bruker alle pengene på en gang.

En vinner ved navn Ashley Smith fra Mason County, Kentucky, som nylig vant Bank Buster, et online lotterispill, valgte å få utbetalt over halvparten av gevinsten hennes, tilsvarende omtrent 1 million dollar.

Hun gikk for den store utbetalingen for å betale regningene sine.

Viktig å merke seg: Hvert lotterispill har sine egne regler når det kommer til utbetalinger.

"Fordelen med engangsbeløpsalternativet er at den skyldige skatten beregnes på gevinsttidspunktet. Etter at skatten er betalt, står vinnerne fritt til å disponere eller investere pengene etter eget ønske. Noen kan velge de årlige utbetalingene i håp om at de ikke vil bli pålagt så høye skatter som usikkerheten om hvilke skattesatser som vil gjelde i fremtiden», forklarer en ekspert ifølge den britiske avisen.

Juridisk ekspert Andrew Stoltmann påpeker imidlertid at rundt en tredjedel av vinnerne havner i økonomiske problemer fordi de ikke er kjent med reglene og velger engangsutbetalingen.

Han forteller at ni av ti foretrekker engangsbeløpet, som for noen viser seg å være en betydelig feil.

"De mottar denne enorme summen penger, men de har bare ikke en klar ide om hva de skal gjøre med det," sier han.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.