Enøyd katt hadde forsvunnet i fem år - dukket plutselig opp på en oljeplattform i Nordsjøen

16/08/2022 08:02

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En enøyd katt har blitt fløyet til Aberdeen etter at den plutselig ble oppdaget i en beholder på en oljeplattform i Nordsjøen.

Den svarte katten, som raskt fikk kallenavnet 'One-Eyed Joe', så ut til å ha blitt sendt fra Peterhead i Skottland til boreplattformen.

Da katten hoppet ut av beholderen, løp personalet først bort i skrekk. Et rutineskjema ble senere fylt ut om sikkerhetshendelsen.

Men etter at den første skrekken blant plattformen ansatte hadde avtatt, ble tidene umiddelbart bedre for katten. Det var mange som syntes det var fint å mate katten fra kantinen på plattformen.

Selvfølgelig kan du ikke ha katter på oljerigger, så mannskapet kalte Scottish Animal Protection Service, SPCA, for å sikre at katten ble fulgt opp riktig.

Dagen etter ble det arrangert at katten skulle med helikopteret tilbake til Aberdeen.

All publisiteten rundt den verdens vante katten førte til at han ble identifisert som Dexter, et kjæledyr som forsvant fra familien for fem år siden.

Da de undersøkte katten, viste det seg at One-Eyed Joe ble fliset - og ved skanning bekreftet personalet at dette faktisk var Dexter.

 

 

 

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.