Et ekte mareritt: Turist fanget på kollapsende bro i stormfullt vær

14/05/2021 11:33

Emma Sletta

Utland
En spasertur over en 100 meter høy glassbro i Kina ble til en turists verste mareritt.

Har du noen gang vært på et sted høyt oppe i luften der gulvet besto av glass? I så fall er det ganske mulig at nå som du tenker to ganger, får du gå ut på den gjennomsiktige overflaten.

Det må absolutt antas at personen i denne historien ikke lenger stoler på et gulv laget av glass.

Fredag 7. mai ble virkelig en skremmende dag for en turist i den nordøstlige kinesiske Jilin-provinsen -uniladskriver.

Personen, som ikke er nevnt ved navn, ble utsatt for det som sannsynligvis vil være de flestes mareritt, spesielt hvis du ikke er veldig glad i høyder.

Den skremmende hendelsen fant sted da turisten bestemte seg for å gå en tur, og på den turen ville han krysse en utrolig fin glassbro, med utsikt over området, og ikke minst et fall på godt over 100 meter - det burde være en veldig dårlig idé.

7. mai ble Jilin-provinsen rammet av voldsomme vindkast, og nådde mer enn 150 km/t i området rundt Piyan-fjellet og byen Longjing, der broen ligger, ifølge The Straits Times.

Det faktum at du til og med flytter ut på en bro med et så stort fall, under så alvorlige værforhold, kan betraktes som en modig handling i seg selv, men turisten hadde utvilsomt ikke sett den traumatiserende ulykken komme.

Enten var vinden rundt broen utrolig sterk, eller de som bygde broen hadde hoppet over der wicket var lavest. Sistnevnte virker mest sannsynlig.

For glassplatene som utgjorde gulvet på broen ble først revet løs av vinden, og deretter blåst bort - bare noen få ble sittende, og turisten klamret seg nå til noe, ikke å bli båret bort av vinden, eller falle 100 meter til den bestemte døden.

Heldigvis, ved hjelp av brannmenn, politi og andre lokalbefolkningen, klarte han å krype tilbake til sikkerhet. Han ble senere fraktet til sykehus og skal ha fått psykologisk rådgivning etter hendelsen, som, uavhengig av mot, må ha vært en ganske forferdelig opplevelse.

Bilder av den strandede mannen ble delt på den kinesiske Weibo-appen, der den samlet mer enn fire millioner visninger. «Det er nettopp derfor jeg ikke tør å gå på en slik bro», skrev en bruker, og en annen kommenterte: «Hvor ofte blir broen vedlikeholdt?»

En annen skrev: "Så mange glassdekkbroer har blitt bygget de siste årene og er veldig populære blant turister. Men hvordan kan vi sikre deres sikkerhet?"

I løpet av de siste fem årene har minst 60 lignende broer blitt bygget eller bestilt for bygging på grunn av deres overveldende popularitet på sosiale medier. Den høyeste finnes i Zhangjiajie, med en 300 m høy, 430 m lang bro mellom to bergarter.

Dette kan selvfølgelig, og er etter all sannsynlighet en ensom ulykke, men likevel er det neppe den typen oppmerksomhet kinesiske myndigheter hadde håpet på når de bestilte brønnen over 6o glassbroer.

Lokale myndigheter har nå varslet at området rundt broen er stengt til broen er reparert. Forhåpentligvis denne gangen velger du et annet selskap for å fikse broen.