Etter 62 dager i koma: Ett magisk ord vekker 18-åring

13/11/2020 09:53

Emma

Utland
En forferdelig trafikkulykke sendte en 18 år gammel mann i koma i 62 dager.

Et gammelt ordtak sier at veien til en manns hjerte går gjennom magen hans. Noe kan godt tyde på at det inneholder en del sannhet.

I juli i år var en 18 år gammel ung mann involvert i en trafikkulykke. Mannen som ifølge Taiwan News bare er offentlig kjent av hans etternavn Chiu kommer fra Hsinchu County i Taiwan.

Han krasjet scooteren sin. Under ulykken fikk flere av organene hans alvorlige skader, og han måtte på sykehus umiddelbart.

Ifølge legene ved Ton Yen General Hospital var den unge mannens skader av så alvorlig karakter at han umiddelbart ble plassert på operasjonsbordet. Legene klarte å stabilisere 18-åringen, men konsekvensen var at han falt i dyp koma.

Et ord gjør forskjellen

Under sykehusinnleggelsen gjennomgikk Chiu seks forskjellige operasjoner.

Dr Hsieh, som jobber på Ton Ye General Hospital, sa at det medisinske personalet gikk for å gjenoppbygge Chius hardt skadede kropp en operasjon om gangen. I tillegg sier legen at han til slutt mener at den unge mannens egen sterke vilje til liv er grunnen til at han overlevde den tragiske ulykken og den påfølgende lange innleggelse på sykehus.

Under sitt opphold på hosita, Chiu stadig kjempet en "drag kamp med dødsguden," som en sykehussykepleier sa det. Familien hans var alltid til stede ved hans side da dagene forsvant for den 18 år gamle komapasienten. Familien ba om at han snart ville våkne, men ingenting hjalp.

Inntil 62 dager hadde gått siden den forferdelige ulykken som sendte Chiu dypt inn i koma.

Nok en gang var broren og resten av familien til stede ved sengen. Stemningen var imidlertid så morsom den dagen at broren driblet for å spøke. Han og resten av familien endte opp med å bli veldig glade for det. Hele familien visste at hvis det er en ting som Chiu elsker, er det en spesiell type kyllingfilet.

Det var derfor broren spøkte med at han nå ville spise Chius favoritt kyllingfilet. Men dette ordet hadde en stor innvirkning, kilder fra sykehuset fortalte Taiwan News.

Plutselig begynte Chius hjertefrekvens å stige, og han begynte mirakuløst å gjenvinne bevisstheten. Hans vitale tegn stabiliserte seg. Snart våknet han igjen, og noen dager senere ble han dimittert og kunne dra hjem med familien sin.