Etterforsker i Maddie-saken fant kvinnen i lilla: Nå har saken tatt en uventet vending

24/11/2017 14:45

Anniken Hauge

Utland
En etterforsker i saken om forsvunnede Madeleine McCann, trodde han hadde funnet et viktig spor. Men nå er det nedslående nyheter.

Tidligere denne uken kom det frem i mediene hvordan den britiske kriminologen Heriberto Janosch Gonzalez mente å ha identifisert en helt spesiell kvinne i saken om den forsvunnede Madeleine McCann.

Det dreier seg om en kvinne kledd i lilla, som det britiske politiet har ettersøkt i flere år i forbindelse med den mystiske forsvinningssaken i 2007.

Det skriver britiske Mirror.

Den lillakledde kvinnen skal ha blitt sett av to personer utenfor ferieleiligheten i Portugal, hvor treårige Madeleine McCann bodde med familien sin.

Heriberto Janosch Gonzalez mente å ha kommet frem til at kvinnen var den bulgarske tjeneren Luisa Todorov. Hun er 58 år gammel, og jobbet på Ocean Club-resortet i Praia da Luz da Madeleine McCann forsvant for 10 år siden.

Heriberto Janosch Gonzalez har etterforsket saken om Madeleine McCann i 10 år, og var overbevist om at Luisa Todorov var den mystiske kvinnen i lilla.

Luisa Todorov insisterer dog selv på at hun ikke er kvinnen som politiet leter etter.

- Jeg aner ikke noe om kvinnen i lilla. Det var ikke meg. Jeg snakket med politiet for lenge siden om Madeleine-saken. Jeg vil ikke snakke om det. Det er ingen her som ønsker det. Det bringer tilbake mange dårlige minner, sier Luisa Todorov til Mirror og tilføyer:

- Ingen vet hva som skjedde med henne. Hvis det britiske politiet vil snakke med meg så er det helt greit. Men jeg vet ingenting.

Luisa Todorov bor i dag nære Praia da Luz hvor Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007. Madeleine McCanns foreldre Kate og Gerry spiste på en tapasbar rundt 100 meter fra ferieleiligheten hvor deres tre barn lå og sov.

Senere oppdaget de at deres eldste datter ikke lengere var i leiligheten. Siden den gang har både portugisisk og britisk politi søkt etter Madeleine McCann, men inntil videre uden hell.

Fem dager etter den treårige jenta forsvant, skal både Luisa Todorov og mannen hennes Stefan ha uttalt seg til politiet. De nektet begge for å ha kjennskap til saken, og er ikke blitt avhørt siden.

Tidligere denne måneden kom det frem i mediene at politbetjenter hadde reist til Bulgaria i et forsøk på å spore opp den lillekledde kvinnen, som er ansett som et viktig spor i saken.

Foreldrene til Maddie McCann får hjerteskjærende nyheter om etterforskningen