Familie gjør den elskede døde golden retrieveren til et teppe

04/11/2022 12:45

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
En familie har tatt et uvanlig valg etter hundens død.

Å miste et kjæledyr kan være ødeleggende, men en familie bestemte seg for å hedre minnet om sin døde golden retriever ved å gjøre ham om til et teppe.

Ideen om å bevare kjæledyret ditt via taksidermi er absolutt ikke for alle - faktisk vil noen beskrive det som grusomt - men familien fra Australia var opptatt av å bevare kjæledyret sitt ved å gjøre ham til en fast inventar i hjemme deres.

Ansatt hos Chimera Taxidermy, Maddy, som eier selskapet, forklarte at taksidermi har blitt stadig mer populært den siste tiden. 

“Kjæledyrtaksidermi har bare virkelig blitt mer populært de siste fem årene eller så, så det er en veldig ny ting å se for folk flest,” sa hun til Yahoo! Nyheter Australia. 

“Noen er mer et sentimentalt minnesmerke, andre er utstilt og hvilere i sengene sine eller hvordan eierne deres ville ha dem bevart.” 

Maddy delte et bilde av golden retrieveren på selskapets Instagram-side, og skrev: “Vakker gammel golden retriever bevart som et skinn for familien hans. Endelig klar for å reise hjem.” 

Teppet har til og med det elskede kjæledyrets klør, med Maddy som forklarer: Skinnet har blitt farget og gjort om til lær slik at pelsen ikke faller ut,” og legger til at det skal holde seg i god stand i mange år fremover. 

Folk har hatt blandede reaksjoner siden videoen ble lagt ut, selv om en rekke kjæledyreiere innså at selv om det ikke var for dem, var det fortsatt “vakkert”. 

En person skrev: “Det er vakkert. Men jeg kunne ikke takle smerten til hunden jeg mistet som ikke var med oss lenger. Jeg mistet hunden min tidligere i år, og jeg kunne ikke forestille meg å se henne hver dag slik.” 

Maddy forklarer at mens hun jobber med alle slags dyr, kan det være vanskeligere å jobbe med familiens kjæledyr. 

“Det er noen ganger vanskelig å jobbe med kjæledyr sammenlignet med andre dyr,” sa hun. 

“Men det er mer givende å kunne hjelpe mennesker med sorgen og la dem beholde en del av kjæledyret sitt for alltid.”