Familie hadde ingen anelse om hva hunden deres hadde gjort - så leste de lappen i halsbåndet

25/10/2017 11:30

Anniken Hauge

Utland
Marolyn Diver ble straks bekymret da hunden hennes kom hjem med en lapp hengende rundt halsen. Men da hun leste lappen, ble hun veldig lettet.

Den newzealandske hundeeieren Marolyn Diver ble nylig veldig bekymret da den 12-årige gjeterhunden hennes Louie plutselig var forsvunnet.

Louie var alltid glad i å gå på oppdagelsesferd rundt på familiens landeiendom. Men han hadde blitt trett med årene, eventyrlysten hadde avtatt, og han holdt seg nærmere huset.

Det skriver The Dodo.

Men én dag da Marolyn Diver kom hjem, var Louie borte. Familien fryktet at den gamle hunden hadde gått seg vill, og ikke fant veien hjem igjen. Men i løpet av ettermiddagen kom Louie tilbake med en hilsen i halsbåndet sitt.

Først ble Marolyn Diver litt engstelig da hun fryktet at det kunne være en advarsel eller beskjed om at Louie hadde vært i trøbbel.

- Han så så utmattet ut og kollapset nesten idet han kom hjem. Vi var bekymret for at noen hadde skadet ham. Men da jeg hadde lest lappen, ble jeg utrolig lettet, sier Marolyn Diver til The Dodo.

Foto: Marolyn Diver 

På lappen stod det:

- Louie er dagens helt. Han førte meg til Maddy som var i nød, og satt fast under en haug av grener. Hilsen Rob.

Rob er en bonde som bor i nærheten med hunden sin Maddy. Tidligere på dagen hadde han ikke funnet hunden sin, og Louie hadde vært veldig insisterende på at Rob skulle følge etter ham. Den gamle hunden førte Rob rett bort til treet som holdt Maddy fanget.

Foto: Marolyn Diver 

Rob bestemte seg for å sende en hilsen med Louie hjem til eierne så han ikke skulle få kjeft for å komme sent hjem.  Han belønnet dessuten Louie med en håndfull hundekjeks. 

Takket være Louie kom Maddy heldigvis uskadet fra den voldsomme hendelsen. 

Marolyn Diver og foreldrene hennes hentet Louie på en kennel da han bare var en liten valp. Siden den gang har kjærligheten deres vokst seg stor, til den gamle hunden som de er veldig stolte av: 

- Det har endret måten jeg ser på ham på. Og jeg tror foreldrene mine føler det samme. Jeg er så stolt av ham, sier Marolyn Diver til The Dodo.

Flere arbeidsplasser tilbyr ansatte permisjon når et kjæledyr dør