Fanget av overvåkning: Sparket kjæledyr pinnsvin så hardt at det fløy "flere meter"

26/04/2022 11:52

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En britisk mann har fått sin dom etter at overvåkningsvideo avslørte at han sparket et kjæledyr pinnsvin minst fire ganger med 'betydelig kraft'.

Mennesker har forskjellige meninger om hvordan vi skal behandle dyr og hvilke dyr vi bør behandle godt.

En britisk melkemann synes tydeligvis ikke at rotter bør behandles ordentlig.

Ifølge Ladbible forklarte han nylig i retten at grunnen til at han sparket et kjæledyr pinnsvin minst fire ganger med en slik kraft at det fløy "flere meter" langs bakken var at han "trodde det var en rotte."

Unnskyldningen ble imidlertid ikke akseptert av dommeren.

Om dette er fordi dommeren ikke trodde at melkemannen trodde det var en rotte, eller at dommeren mente at det også er straffbart å sparke rotter er ikke kjent, men det er sikkert at melkemannen fikk sin straff.

Saken fant sted 10. november i fjor, da den 53 år gamle melkemannen langs ruten oppdaget et dyr, som han trodde var en rotte, i gløden av lommelykten, og som han valgte å sparke flere ganger.

Hendelsen ble dokumentert av et overvåkningskamera, som avslører at melkemannen sparket dyret, som senere har blitt funnet å være et kjæledyr pinnsvin, minst fire ganger med "betydelig kraft".

Nylig kom saken for 'Colchester Magistrates' Court' 6. april, der den 53 år gamle mannen innrømmet å ha utsatt et vilt dyr for unødvendig smerte.

Caroline Richardson, en representant for dyrevelferdsorganisasjonen RSPCA som bidro til å undersøke hendelsen, sa i retten at den 53 år gamle mannen viste "klar respekt" for et dyrs velvære.

«Etter å ha sett videoopptak, er det klart at pinnsvinet ble sparket med betydelig kraft. Det siste sparket kan tydelig høres på videoopptak. Pinnsvinet rullet flere meter ut av syne i høy hastighet,» sa hun i retten.

"Dette var en hendelse som viste klar respekt for et vilt dyrs velvære."

Pinnsvinet, som bodde sammen med en lokal familie, er ikke funnet etter hendelsen, som den 53 år gamle mannen ble bøtelagt for.

Han endte opp med å måtte betale en bot på £ 277 (2.550 kroner), samt kompensasjon til pinnsvinets eiere på £ 34 (300 kroner) og kostnadene i saken, som utgjorde £ 300 (omtrent 3.000 kroner).

Alt i alt slapp han unna med å betale £ 611 (omtrent 6.000 kroner).