Får flere år i fengsel: Kjøpte ulovlig 50 tonn ost og 19.000 liter majones

14/03/2022 09:10

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
To kvinner er begge dømt til fengsel for misbruk av matkuponger for å på ulovlig vis skaffe seg tusenvis av tonn mat.

51 år gamle Ana Rioja og 55 år gamle Maria Consuelo de Ureno, fra den søramerikanske staten Texas , har begge fått en fengselsstraff etter å ha erklært seg skyldig i matkupong svindel.

Det høres kanskje ikke ut som en forbrytelse som skulle resultere i fengselsstraff, men svindelen var så omfattende at den kriminelle duoen over flere år ulovlig kom i besittelse av blant annet ost, kaffe og majones verdt 1,2 millioner dollar, (omtrent 8,2 millioner kroner).

Det skriver Unilad

I løpet av nesten fem år brukte de to kvinnene 'SNAP' matstempler, som er matvekslerbare kuponger distribuert bare til lavinntektsfamilier, for å skaffe store mengder forskjellige matvarer som de deretter solgte og transporterte til Mexico.

Paret er dømt for å bruke kuponger som tilhører mer enn hundre forskjellige personer og utfører minst 715 ulovlige transaksjoner som involverer kupongene de brukte i et marked eid av Rioja selv.

De 715 transaksjonene består av kjøp av 49,1 tonn skiver ost, 22,3 tonn bønner, 1,6 tonn kaffebønner, 1,4 tonn potetmos og nesten 19 000 liter majones.

Det sier det amerikanske justisdepartementet i en pressemelding

Svindelen ble endelig avdekket tidlig i 2021 etter år med etterforskningsarbeid som startet i september 2016 og ble utført av flere amerikanske myndigheter.

Etter pågripelsen erklærte både Rioja og Consuelo seg skyldig i bedrageri med de aktuelle matkupongene, og i forrige uke falt dommen til slutt.

Rioja ble dømt til 30 måneders fengsel etterfulgt av et år med overvåket exit, mens Consuelo ble dømt til 37 måneders fengsel etterfulgt av tre års overvåket exit.

I tillegg ble Rioja beordret til å betale $ 975,401 (6.6 millioner), mens Consuelo ble beordret til å betale $ 1,284,282.15 ( 8.7 millioner).