Far knipser bilde av autistisk sønns skoleprosjekt: Først da han kommer hjem, oppdager han den skrekkelige detaljen

23/09/2016 19:30

Anniken Hauge

Utland
Faren til Christopher deltok i et arrangement på skolen, hvor elevene viste frem prosjektene sine. Han tok et bilde av sønnens prosjekt. Da han kom hjem senere, så han gjennom bildene og oppdaget en detalj han hadde oversett. Faren var knust.

Da Bob Cornelius ankom arrangementet på sønnen Christophers skole, småsnakket han med lærerne. Han tok et par bilder av elevenes prosjekter, som var stilt fint opp så alle kunne se.

Han knipset også et par bilder av sønnens prosjekt. Men han overså en detalj, som først ble avslørt da han kom hjem og så gjennom bildene.

Det han så, var som et slag i magen, sier faren til The Independent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sønnens skoleprosjekt var blant annet et skjema, som han hadde blitt bedt om å fylle ut. På det stod ting som “Min familie er”, og så en blank linje hvor gutten selv skulle fylle ut. 

“Mor og far, Michael og Stephen og meg”, skrev han til spørsmålet.

Men da farens blikk gikk lengre ned på bildet, ble han truffet rett i hjertet. Utenfor feltet “Noen av vennene mine er…” hadde Christopher bare skrevet “Ingen”.

- Aldri har fem bokstaver såret så dypt, sier faren

Etter å ha summet seg gikk faren på Facebook og skrev en lang oppdatering med et bilde av sønnens skoleprosjekt. Det er nå delt over 25.000 ganger.

- Jeg har ikke løsningen. Jeg kjenner ikke svaret. Virkeligheten er at jeg er nødt til å tro på andres empati og at de er ubeskrivelig forstående for bare å kunne sitte ved siden af ham, prøve å engasjere ham og få ham til å føle seg inkludert, skriver Bob Cornelius.

Han forklarer at sønnen hans er veldig intelligent og har god humor.

- Alle voksne som møter ham bliver trukket til ham. Men fordi han mangler input, vil han spontant slenge med armene og lage høye lyder fra tid til annen. Det tiltrekker en del oppmerksomhet i offentligheten. Hvis man ikke er vant til det, er det vanlig at folk blir flaue, lyder det fra faren.

Han forklarer at han deler historien, fordi sønnens liste over venner var “Ingen”.

- Aldri har fem bogstaver såret så dypt, og de var ikke engang tiltenkt meg.  Det var bare en enkel setning, som sa så mye. Og fordi jeg kjenner ham så godt, og fordi jeg er god til å håndtere ham etter å ha oppdratt ham i 11 år, vet jeg at det gjør ham ensom og lei seg, skriver han.

 

Siden innlegget er gått viralt, har det veltet inn med meldinger til faren, hvor folk tilbyr seg å sende sønnen kort og gaver. Et tilbud faren er veldig glad for.

- Takk for vennligheten deres. Den blir det satt stor pris på, skriver han.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.