Fem år gammel autistisk gutt registrert som forbryter: Klemte klassekamerat

02/09/2022 09:09

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En fem år gammel gutt har blitt stemplet som seksualforbryter på skolen han går på. Det er fordi han klemte en klassekamerat og kysset en annen på kinnet.

Familien til fem år gamle Nathaniel er forferdet over at læreren på skolen hans har anklaget ham for å være en seksualforbryter, og nå vil det være på guttens papirer resten av skolegangen.

Nathan er en fem år gammel gutt med autisme som går på East Ridge Elementary i Tennessee. Han er en god gutt som ikke forårsaker problemer, men han kan være kjærlig, og tilsynelatende kan han ikke.

Nathans fostermor sier hun fikk en telefon fra skolen i begynnelsen av september, og den samtalen gjorde henne kvalm. I begynnelsen av samtalen ble hun fortalt at hun trengte å snakke med sønnen og fortelle ham om grenser.

Deretter fortalte personen skolen at de hadde kalt sønnen en "sex rovdyr", som oversettes til seksualforbryter.

Det er ikke det at Nathan har prøvd å seksuelt handle på sine klassekamerater, faktisk har han bare gjort noe så uskyldig som å klemme en av klassekameratene sine og deretter kysse en annen klassekamerat på kinnet.

Det skriver  The Sun.

Han forstår ikke hva sex er

Nathan er autistisk, og derfor kan han ha problemer med å forstå alle sosiale normer, og tegn på når folk ikke lenger er komfortable i en situasjon. Nathan forsto visstnok ikke det, og det er derfor han har fått det noe grusomme merket, til tross for at det var "bare" en klem og et kyss på kinnet.

Guttens bestemor har også svart, skriver et langt innlegg på Facebook. I det innlegget slutter hun med følgende ord:

– Han skal ikke behandles slik. Han forstår ikke engang hva sex er», skrev hun på Facebook.

Hva er din mening om dette? Det kan vel ikke være riktig at en fem år gammel gutt må gå rundt med etiketten at han er en "sexforbryter" for resten av skolegangen?