Femåring mistet livet på tragisk vis: Stakk hodet i ballong

04/11/2023 16:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat/Facebook
Foto: Privat/Facebook
En rettsmedisiner krever handling etter at en femåring mistet livet i en tragisk ballongulykke i fjor.

5 år gamle Karlton Donaghey mistet tragisk livet i fjor etter at han stakk hodet inn i en dinosaurballong i familiens hjem i Gateshead, England.

Hans mor, Lisa Donaghey, fant sønnen på gulvet i hjemmet deres med ballongen over hodet og nakken. Han hadde nok forsøkt å klatre opp i ballongen.

– Jeg dro ballongen av ham, og så skrek jeg. Som mor visste jeg at han var borte. Han svarte ikke. Han hadde åpne øyne og var blek.

Lisa tror at hennes fem år gamle gutt prøvde å klatre inn i dinosaurballongen, som var "like stor som ham", for å bruke den som kostyme for å overraske familien.

Den lille gutten ble innlagt på intensivavdelingen og lagt i respirator, seks dager senere måtte legene innrømme at femåringens liv ikke kunne reddes.

– Jeg sa til ham: «Slutt å være modig, legg deg til å sove. Jeg kan klare meg uten deg, bare lukke øynene og hvile». Jeg lovet den lille gutten min at det ikke skulle knekke meg.

Årsaken til Karltons død antas å være inntak av helium.

Og nå, mer enn et år senere, advarer rettsmedisineren James Thompson og krever handling fra regjeringen for å forhindre fremtidige dødsfall under lignende omstendigheter.

Han beskriver dødsfallet som «alle foreldres mareritt».

– Karlton var en fem år gammel gutt. Han fikk en stor heliumballong i gave fra et omreisende tivoli.

"23. juni 2022 plasserte han ballongen over hodet. Og han ble raskt overveldet av helium, til tross for raske forsøk på redning, fikk hjerneskade og mistet livet på sykehus 29. juni 2022."

«Min oppfatning er at vi vil se flere lignende dødsfall hvis ingenting blir gjort».

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.