Fikk tilbud om en banan til lunsj: Da droppet fotballspillere landslaget

02/06/2024 06:00

Sofie

Utland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det var uansett ikke en lunsj fotballspillerne ville akseptere.

De fleste vet at man trenger en viss mengde mat når man driver med idrett på høyt nivå. Derfor ble også de kvinnelige fotballspillerne svært opprørte da de så hva dagens lunsj hadde å by på. 

Kvinnefotballen i Argentina står overfor en alvorlig krise etter at tre prominente spillere har valgt å forlate landslaget. Dette skriver SE & HØR via sportsmediet ESPN.

Mandag tok keeper Laurina Oliveiros, forsvarsspiller Julieta Cruz og midtbanespiller Lorena Benítez beslutningen om å droppe Argentinas kvinnelandslag. Avgjørelsen kom som svar på uakseptable forhold som ble tilbudt under to hjemmekamper.

Spillerne har offentlig kritisert forholdene, som står i sterk kontrast til de som oppleves av landets herrelandslag, de forsvarende verdensmesterne fra VM i 2022.

Ifølge mediet ESPN har de kvinnelige spillerne fått dårlig mat og ingen lønn, noe de beskriver som uverdige for eliteidrettsutøvere.

Julieta Cruz og Lorena Benítez har begge delt sine erfaringer med å få servert en banan og en sandwich til lunsj under landslagstrening. De påpeker at dette ikke er tilstrekkelig for spillere som forventes å prestere på høyeste nivå.

Argentina møter Costa Rica i to vennskapskamper, hvorav den første spilles fredag ​​3. juni. Men de dårlige forholdene har fått spillerne til å si ifra.