Fire personer fanget på berg-og-dalbane: Stoppet 9 meter opp i lufta

05/09/2022 07:26

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fire personer ble fanget på en berg-og-dalbane da den stoppet ni meter opp i luften. Til slutt måtte de reddes ned av brannvesenet.

Fire personer hadde en sjokkerende opplevelse da en berg-og-dalbane på Movie World i Australia stoppet plutselig høyt oppe i luften.

De endte opp med å sitte fast i høyden, hele ni meter opp i luften. Nærmere bestemt er det Scooby-Doo Spooky Coaster berg-og-dalbanen, som ligger i Movie World på Gold Coast i Australia.

Her endte de til og med opp med å sitte en god stund. Det var ikke mulig å få forlystelsen i gang igjen, så de måtte reddes av brannmenn, noe som endte med å ta omtrent 90 minutter.

 The Sun sa at ingen ble skadet i hendelsen. Derfor var det ikke behov for en ambulanse eller lignende til åstedet.

Movie World har siden kunngjort at gjestenes sikkerhet er deres "topp prioritet". I tillegg har de også annonsert at deres ansatte gjennomgår regelmessig opplæring med brannmenn slik at de vet hvordan de skal handle i slike situasjoner.

Scooby-Doo Spooky Coaster er en lukket berg-og-dalbane basert på filmen fra 2002 om Scooby-Doo og resten av gjengen.

Den populære filmen, med Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. og Rowan Atkinson i hovedrollene, ble filmet i et studio som ligger rett ved siden av fornøyelsesparken.

I 2018 ble berg-og-dalbanen stengt i en stund fordi den ble renovert og fikk utseendet oppdatert. Den ble imidlertid gjenåpnet i desember samme år.

I denne forbindelse fikk den også et helt nytt navn. Her skiftet den navn til 'Scooby-Doo Spooky Coaster: Next Generation', samt en annen historie og nye effekter.

"Sent i ettermiddag ble Scooby Doo-turens sikkerhetssystem aktivert etter en mindre hendelse med en gjest, som resulterte i et stopp i høysonen," sa Movie World i en uttalelse.

"På grunn av plasseringen av stoppet kontaktet vi Queensland Fire&Emergency Services (QFES) om å gjennomføre ned hentingen."

"Gjestene var helt trygge gjennom hele prosessen, og vårt team av eksperter var i konstant kommunikasjon med dem. De fire gjestene om bord ble trygt brakt ned."

"Sikkerheten og trivselen til våre gjester er vår høyeste prioritet, og teamet vårt gjennomfører regelmessig opplæring med QFES for disse scenariene, og vi vil gjerne takke dem for deres hjelp."