Flyplassansatt er suspendert: Du får hakeslepp når du hører hvorfor

14/01/2024 16:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Manila International Airport Authority
Foto: Manila International Airport Authority
En sikkerhetsoffiser på flyplassen har blitt suspendert etter å ha blitt tatt for å svelge $ 300 angivelig stjålet fra en flypassasjer

Rundt klokken 20.20 den 8. september 2023 gikk en passasjer ved navn Mr. Cai gjennom sikkerhetskontrollen på Manila Ninoy Aquino International Airport på Filippinene.

Skuldervesken hans ble inspisert av en ansatt i Office of Transportation Security (OTS), men da den ble returnert, oppdaget passasjeren at lommeboken hans var åpen og penger - angivelig på $ 300 (£ 240) - manglet.

En sikkerhetstjenestemann på flyplassen har siden blitt siktet for å ha stjålet den etter at CCTV-opptak avslørte at hun stappet det myndighetene mener er dollarsedler i munnen hennes.

Da sikkerhetsoffiseren inspiserte Mr. Chais veske, Manila International Airport Authority (MIAA) sier at hun "mistenkelig snudde seg bort mens hun tilsynelatende holdt noe i venstre hånd med sin første tett lukket", som rapportert av The Philippine Star.

Hun blir deretter anklaget for å ha «raskt plassert» noe i linningen før hun returnerte posen til eieren, som senere konfronterte henne.

I CCTV-opptakene kunne tjenestemannen bli "tydelig" sett "bevisst svelge dollarsedler, brettet inn i et lite stykke," sa MIAA, rapporterer Philstar Global.

Det er absolutt en måte å skjule bevis på.

Men tjenestemannen skal også ha slitt med å svelge pengene - «nesten kvelende i sitt forsøk på å svelge dollarsedler» og å ha trengt en flaske vann for å prøve å lette prosessen.

En etterforskning har blitt lansert, og OTS samarbeider med MIAA og det filippinske nasjonale luftfartssikkerhetspolitiet.

OTS sa i en uttalelse til CNN 18. september: "Etter å ha mottatt informasjonen om de siste påstandene om tyveri involvert en sikkerhetsscreening offiser (SSO) på Ninoy Aquino International Airport Terminal 1, hvor et kontantbeløp på tre hundre (300) amerikanske dollar forsvant, tok Office for Transportation Security (OTS) skritt for å validere informasjonen og starte sin faktaundersøkelse. "

Sikkerhetsoffiseren, sammen med sin overordnede, har blitt suspendert av MIAA.

Vekteren har nektet for anklagene mot henne.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.