Flyselskap vinner retten til å be tykke kunder veie seg hvis de skal med ombord

23/10/2016 15:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Amerikanske luftfartsmyndigheter har nettopp avgjort en sak for et flyselskap, som dermed får lov til å kreve at kundene deres går på vekten før de setter seg ombord på et av selskapets fly.

- Opp på vekten hvis du vil ombord på flyet.

Den setningen må passasjerer som i fremtiden skal reise med flyselskapet ”Hawaiian Airlines” venne seg til, hvis de vil ombord på et av selskapets fly.

Og det er nå lovlig har amerikanske luftfartsmyndigheter nettopp slått fast i en avgjørelse om emnet.

Selskapets argument har vært at det minsker risikoen for å lande feil, hvis vekten fordeles noenlunde likt på flyets seter, og det er dermed heller ikke mulig å forhåndsbestille plasser ombord på selskapets fly.

En av kundene som har klaget over å bli sendt på vekten, er David Haleck. Han sier ifølge Metro at selskapets argument lyder en anelse hult i hans ører:

- Selvfølgelig sier ”Hawaiian” at det er et ”sikkerhetshensyn”, men helt ærlig… Vektdistribusjon…. Har vi da fløyet usikkert i flere år?, spør han retorisk.

Avgjørelsen kan åpne for at flere flyselskaper fremover får lov å kreve at kundene deres må ta seg en tur på vekten, før de stiger ombord på et fly.

Hva mener du: Er det okay å kreve at kunder går på vekten eller på annet vis opplyser om vekten sin  for å få lov til å fly?

 

Læs også:

Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.
Finnes på alle kjøkken: Når du blander det med Cola og ser magien skje vil du gjøre det samme Når du ser hvordan blandingen kan brukes, vil du gjøre det samme.