Flyselskap vinner retten til å be tykke kunder veie seg hvis de skal med ombord

23/10/2016 15:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Amerikanske luftfartsmyndigheter har nettopp avgjort en sak for et flyselskap, som dermed får lov til å kreve at kundene deres går på vekten før de setter seg ombord på et av selskapets fly.

- Opp på vekten hvis du vil ombord på flyet.

Den setningen må passasjerer som i fremtiden skal reise med flyselskapet ”Hawaiian Airlines” venne seg til, hvis de vil ombord på et av selskapets fly.

Og det er nå lovlig har amerikanske luftfartsmyndigheter nettopp slått fast i en avgjørelse om emnet.

Selskapets argument har vært at det minsker risikoen for å lande feil, hvis vekten fordeles noenlunde likt på flyets seter, og det er dermed heller ikke mulig å forhåndsbestille plasser ombord på selskapets fly.

En av kundene som har klaget over å bli sendt på vekten, er David Haleck. Han sier ifølge Metro at selskapets argument lyder en anelse hult i hans ører:

- Selvfølgelig sier ”Hawaiian” at det er et ”sikkerhetshensyn”, men helt ærlig… Vektdistribusjon…. Har vi da fløyet usikkert i flere år?, spør han retorisk.

Avgjørelsen kan åpne for at flere flyselskaper fremover får lov å kreve at kundene deres må ta seg en tur på vekten, før de stiger ombord på et fly.

Hva mener du: Er det okay å kreve at kunder går på vekten eller på annet vis opplyser om vekten sin  for å få lov til å fly?

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.